Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Infrarood verwarmingInfrarood verwarmingspanelen

Met infrarood verwarming verwarm je efficiënt en voordelig bij. Ideaal om te besparen op gas en slim energie te gebruiken. De aanschafprijs is bij WoonQ ook nog eens haarscherp.

Filteren

    Sorteren

    Oeps! Er zijn momenteel geen producten in deze categorie. Bekijk één van de andere categorieën in ons assortiment.

    Infrarood verwarming om energie te besparen

    Infrarood verwarming is bij het grote publiek nog helemaal niet zo bekend, ben jij je al bewust van de mogelijkheden? Het zijn volledig veilige stralen, die objecten verwarmen én jouw lichaam. Waarom het zo handig is als bijverwarming en je ermee kunt besparen, lees je samen met nog veel meer handige informatie hieronder.

    Hoe werkt infrarood verwarming?

    Een logische vraag, want het is niet waarneembaar met de ogen en infraroodstraling klínkt voor sommigen onheilspellend. Dat is het juist niet. De onzichtbare infraroodstralen komen op voorwerpen terrecht, op massa, beter gezegd. Want ook muren en vloeren worden erdoor verwarmd, bijvoorbeeld. Dat is de essentie van infrarood verwarming: massa verwarmen in plaats van de lucht, zoals dat bij convectie (je centrale verwarming met ketel thuis) het geval is. Bij infrarood verwarming vibreren er allerlei moleculen door de energie in de straling en dit zorgt ervoor dat objecten warm worden. Die op hun beurt die straling óók weer af gaan geven naar omliggende massa/objecten. Dan geeft dus niet alleen de oorspronkelijke verwarmingspaneel warmte af, maar meerdere objecten en ook jouw lijf. Je ziet de stralen dus niet, maar voelt ze wel via warmte.

    Verlies van warmte blijft bovendien beperkt.

    Waarom bespaar ik er energie mee?

    Daarvoor is het handig eerst het verschil te weten tussen de verwamringsmethodes. Infrarood verwarming is al uitgelegd. Conventionele kachels en convectorpanelen hebben een veel minder efficiënt proces. De lucht wordt warm, stijgt dus op, koelt daar weer af en daalt dus weer. Vervolgens wordt die gedaalde, koude lucht opnieuw verwarmd en dat is een eindeloze cirkel. Je houdt dus altijd een koude luchtstroom laag bij de vloer. Bovendien verlies je warmte, doordat deze van de warme lucht komt. Stroomt er warme lucht weg (en dit is onvermijdelijk) via een geopend raam, deur of door slecht isolatie, dan is die warmte dus foetsie en moet je verwarming meer doen om het op temperatuur te houden.

    Voordelen infrarood verwarming

    Minder warmteverlies met directe, efficiënte stralingswarmte waarbij de warmtebronnen zich vermenigvuldigen. Infrarood verwarming biedt daarom deze voordelen:

    1. Hoge efficiëntie, tot bijna 100% mogelijk.
    2. Directe warmte.
    3. Minder tocht en/of droge lucht.
    4. Gaat schimmel en bacteriën tegen.
    5. Subtiele panelen.
    6. Duurzaam en kostenbesparend.
    7. Eenvoudig te plaatsen.
    8. Onderhoudsvriendelijk

    Plafond- of wandbevestiging

    Er zijn panelen voor plafond- en wandbevestiging. AAn het plafond werkt altijd het best, omdat de stralen onderweg dan nergens hinder van ondervinden. De slimme panelen van WoonQ variëren van 350 tot 1000 watt vermogen. Hoe ver de stralen reiken van de infrarood verwarming hangt samen met de montagevorm. Wil je effectief een hele ruimte/kamer verwarmen? Gebruik dan infrarood verwarming plafond gemonteerd en meerdere panelen. Deze plaatsing kies je ook als je je huidige conventionele verwarmingssysteem wil gaan vervangen door infrarood verwarming. Wanneer het plafond meer dan drie meter boven de vloer zit, moet je de panelen verlaagd ophangen via draadjes aan het plafond. Gaat het vooral om plaatselijk bijverwarmen, bijvoorbeeld naast de eettafel, bij de zithoek of een werkplek, dan kies je voor infrarood verwarming via wandmontage.

    Kosten infrarood verwarming

    Er is niet één prijs te koppelen aan wat infrarood verwarming voor aanschaf en in gebruik kost. Dit hangt af van afzonderlijke factoren.

    Lees meer over verbuik en kosten

    Tips en aandachtspunten

    • Als je een goed geïsoleerd huis hebt, overweeg dan aanschaf van een warmtepomp voor nog meer besparing en duurzamere energie.
    • Gebruik je infrarood bijverwarming enkel in een ruimte waar mensen aanwezig zijn. Anders is het verloren energie.
    • Kies voor slimme panelen, om gebruik, verbruik te kunnen plannen en monitoren.
    • Let erop dat je stopcontacten nodig hebt op de plek waar je infrarood verwarming wil plaatsen.
    • Denk aan de juiste verhouding tot de grootte van de ruimte en stem het wattage of het aantal panelen daarop af.