Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.8
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Aloe Vera - Succulent

Aloe Vera - Succulent

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

Een veel besproken "wonderplant".

37,99

17,99

In winkelwagen

Informatie Aloe Vera - Succulent

Standplaats
Je kan een Aloë Vera in de halfschaduw, maar ook in de volle zon zetten. De kamerplant kan namelijk ook heel goed direct zonlicht verdragen. Let wel, op een lichte plaats zal de plant sneller groeien en dus ook meer water verbruiken.

Water geven
De Aloe vera kan goed tegen droogte. Ze heeft maar weinig water nodig, omdat de plant het water kan opslaan in zijn bladeren. In de periode tussen april en oktober heeft de plant een beetje water nodig om te voorkomen dat de wortelkluit geheel uitdroogt. In het najaar en de winter staat deze vetplant het liefst weken zonder water. We geven de plant een plens water en laten dat rustig opdrogen. Dat is beter dan telkens een beetje water. Belangrijk is dat het water goed weg kan stromen en niet onderin de pot blijft staan.

Herkomst & informatie
De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Midden-Oosten, maar deze vetplant of succulent is tegenwoordig wijdverspreid in de Caraïben, Midden-Amerika en Aziatische landen. Vanwege de vele eigenschappen van het sap, wordt de plant volop gekweekt voor dranken, wondjes, zonnebrand en cosmetica. Het dikke blad groeit vanuit een basis en op de randen van het pastelkleurige groengrijze blad zijn kleine 'tandjes' aanwezig

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Aloe Vera
Potmaat 12 cm
Hoogte plant 35 - 45 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, volle zon
Hoeveelheid zonlicht Halfschaduw
Waterbehoefte Weinig, < 2x per maand
Giftig Nee, niet eetbaar
Snoeien n.v.t.
Bloeiperiode Gehele jaar door groene bladeren
Winterhard n.v.t.
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?