Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Australische kastanje - Castanospermum

Australische kastanje - Castanospermum

2 - 3 werkdagen

Tijd om jouw huiskamer, kantoor of keuken een groene boost te geven? Ga dan voor de Australische kastanje! Het ideale formaat en prachtige glanzende bladeren.

57,99

37,99

In winkelwagen

Informatie Australische kastanje - Castanospermum

De Australische kastanje 'Castanospermum Australe', komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Australië. De Castanospermum is een bijzonder product en wordt ook wel Australische kastanje genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan de kastanje-achtige vrucht aan de voet van de plant. Uit de kastanje-achtige vrucht groeit de hoge stengel met bovenaan de glanzende groene bladeren. Let op, deze vruchten zijn wel giftig.

De zaden van deze planten komen van de Vanuatu eilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan. In deze landen wordt de Castano ook wel Black Bean genoemd. Deze Black Beans groeien in bomen die wel 18 meter hoog kunnen worden. Als de peulen rijp zijn vallen de peulen van de bomen, dat gebeurt één keer per jaar. De zaden uit de peulen worden door de lokale bevolking verzameld en naar Nederland verzonden. De Kweker bewaart de Castano zaden in de koelcel, zodat zij het hele jaar de prachtige Castano kunnen kweken. De plant haalt zijn voeding uit de boon en groeit uit de boon als een parapluutje met donkergroen glanzende bladeren.

In de regenwouden van Australië is het een 18 meter hoge groenblijvende boom, maar hier doet de plant het ook perfect in jouw huiskamer!

Verzorging
Als kamerplant is Castanospermum Australe Castano geschikt vanwege zijn eenvoudige verzorging. Deze Australische kastanje heeft het liefst veel licht, maar geen volle zon en in de zomer liever geen hitte van de middagzon. Wees zuinig met water, want de Castanospermum is niet dol op natte voeten. Laat de grond dus tussen de gietbeurten opdrogen. Daarnaast houdt hij ervan om regelmatig besproeit te worden. Op den duur eens per maand plantenvoeding geven in de lente en de zomer. Zo makkelijk kan het zijn!

Mand Terima Kasih
Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch. De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan door op een duurzame en verantwoorde manier producten in Indonesië te produceren. Met de aankoop van deze Terima Kasih mand steunt u de lokale bevolking en geeft u de inwoners een duurzame toekomst.
Zie website https://www.terima-kasih.nl/zeegras voor meer informatie.

Specificaties

Type plant Kamerplant
Luchtzuiverend Ja
Waterbehoefte Weinig, minder dan 2x per maand
Standplaats Lichte plaats
Huisdiervriendelijk Nee
Inclusief sierpot Nee
Hoogte (incl. kwekerspot) 55 - 65 cm
Diameter pot 17 cm
Schrijf een beoordeling