Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Blauw Regen - Wisteria Sinensis

Blauw Regen - Wisteria Sinensis

2 - 3 werkdagen

Met een klimplant creëer je snel een gezellige sfeer in je tuin, balkon of terras. Deze prachtige klimplant past in elk type tuinstijl.

58,99

34,99

In winkelwagen

Informatie Blauw Regen - Wisteria Sinensis

Klimplanten zijn niet meer weg te denken
Een tuin, balkon of terras kan niet meer zonder klimplanten. Logisch ook, iedereen heeft er immers ruimte voor. Of je nou een kale muur kleur wilt geven of een lelijke regenpijp wilt weg werken. Een klimplant is daar een fantastische oplossing voor. Ze passen in elk type tuin, landelijk of modern.

Standplaats
De Toscaanse jasmijn klimt graag op een zonnige plek of in halfschaduw. Hou wel rekening met harde wind, plaats hem liever op een iets beschuttere plek. De tuinplant is geschikt voor in de volle grond, maar doet het ook zeer goed in een mooie ruime sierpot op je terras of balkon.

Water geven
De klimplant kan redelijk goed tegen een droge periode, maar tijdens extreme droogte of warmte kun je hem beter wat extra water geven. Sproei hem regelmatig en hij zal klimmen als geen ander!

Snoei en bloei
De blauwe regen is een snelle groeier en kan goed tegen snoei. Om de groei in te perken en de bloei te bevorderen, is het dan ook belangrijk om dit geregeld te doen. Snoei de plant regelmatig terug tijdens de groei of in het vroege voorjaar. Snoei liefst twee maal per jaar. Knip in het vroege voorjaar, wanneer de plant zonder blad is, alle overbodige takken weg tot zo’n drie ogen. Uit de ogen op de zijtakken zullen later namelijk de bloemen verschijnen. In de zomer wanneer de plant volop aan het groeien is dan kun je het beste de lange uitlopers in de door jou gewenste richting leiden. Wanneer je deze niet nodig hebt kun je deze het beste verwijderen. Wanneer je de Wisteria compact houdt en een zonnige standplaats geeft zal deze nog rijkelijker bloeien met heerlijk geurende bloemtrossen.

Herkomst & Informatie
Wisteria Sinensis 'Prolific’ beter bekend als blauwe regen is een klimplant met mooie, zeer lange, blauw-paars kleurige bloemtrossen die massaal verschijnen in mei - juni en er kan in september zelfs nog een nabloei plaatsvinden. Wisteria sinensis is een zeer rijkbloeiende blauwe regen en staat bekend om zijn snelgroeiende klimvermogen. Het is een klimplant die een hoogte van wel 10 meter kan bereiken en met prachtige blauwe trossen die tot wel 50cm lang kunnen worden. De lilablauwe bloemen geuren aangenaam en het blad is heldergroen. Bijen en vlinders zijn er dol op! Bij levering is de plant 60 - 70 cm hoog (incl. kwekerspot).

Winterhard
Het is een Mediterrane wintergroene klimplant en winterhard tot wel -10˚C. Zeer geschikt voor ons Nederlandse klimaat. In de winter laat je hem gewoon met rust en hoef je er nauwelijks naar om te kijken.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Blauwregen
Potmaat 15 cm
Hoogte plant 60 - 70 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw, Volle zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Giftig Nee
Snoeien Begin van het voorjaar en in juli
Bloeiperiode mei - juni
Winterhard Ja, tot -5
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?