Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Blauw Schapengras 'Festuca Glauca 'Intense Blue'

Blauw Schapengras 'Festuca Glauca 'Intense Blue'

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

Gratis verzending vanaf 75,-

Siergras Festuca Glauca geeft sfeer aan je tuin, balkon of terras.

34,99

24,99

In winkelwagen

Informatie Blauw Schapengras 'Festuca Glauca 'Intense Blue'

Zeer populair om nu te planten
Afgelopen jaren is de populariteit van siergrassen behoorlijk toegenomen. Het fraaie uiterlijk van deze planten en het veelal blijvende blad in de winter maken de siergrassen een blikvanger in iedere tuin! Ze komen uitstekend van pas als achtergrond voor vaste planten en ze zijn perfect voor grootschalige beplanting.

Standplaats
Er zijn veel mogelijkheden om de Festuca Glauca 'Intense Blue' te plaatsen in jouw tuin, terras of balkon. De plant kan goed als solitair geplaatst worden in bijvoorbeeld een plantenbak of sierpot, maar ook met meerdere planten bij elkaar kan zij als bodembedekker of borderbeplanting gebruikt worden. Ook is het populair om deze siergras te planten in een hoge bak of pot, wat een beetje een blauwe palmeffect geeft. Plaats de plant in halfschaduw of volle zon.

Water geven
Plant je de siergrassen rond ze zomer is het raadzaam de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Daarnaast is gemiddeld één keer per week water geven al snel voldoende. Veeleisend zijn de siergrassen niet.

Snoei en bloei
Als je deze plant wilt terugsnoeien mag dat ook. Dit gebeurt bij voorkeur in het vroege voorjaar. Door blauw schapengras in het vroege voorjaar of na de bloei te snoeien produceert het gras nieuw, fris blauw blad waardoor hij steeds aantrekkelijker wordt. Gedurende het hele jaar kan je genieten van dit siergras, omdat zij winterhard en bladhoudend is.

Herkomst & Informatie
De Festuca Glauca komt van oorsprong uit Zuid-Frankrijk en wordt in het Nederlands ook wel Zwenkgras of blauw schapengras genoemd. De naam 'Intense Blue' geeft al aan welke kleur het blad heeft, namelijk blauw. Bij levering is de plant 35 - 45 cm hoog (incl. kwekerspot).

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
De grassen zijn uitermate geschikt als accentplanten of in een mooie sierpot. Siergrassen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Reden te meer om een plekje in jouw tuin vrij te maken voor dit speelse tafereel! En in het najaar, wanneer de meeste vaste planten hun jaarlijkse hoogtepunt hebben gehad, laten de prachtige siergrassen zich van hun mooiste kant zien.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: kunststof sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Siergras
Potmaat 17 cm
Hoogte plant 35 - 45 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw, Volle zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Giftig Nee
Snoeien Begin van het voorjaar
Bloeiperiode mei - juni
Winterhard Ja, tot -5
Schrijf een beoordeling