Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

10 Taken voor op je voorjaarsschoonmaak checklist (2)

29 March 2022

Onlangs is de lente ingegaan en de klok is alweer een uurtje vooruit. Dus het is eerder en langer licht; voor velen al een wereld van humeurverschil. Na maanden van grauwe dagen, slecht weer en 1-cijferige temperaturen met torenhoge stookkosten willen we niets liever dan een huis zo fris en vrolijk als de bloemetjes die nu in bloei staan. De lente is daarom voor velen le moment surpreme voor de voorjaarsschoonmaak. Het gaat hierbij juist ook om het aanpakken van die éxtra vervelende taken: raamkozijnen schoonmaken, houtwerk beitsen en verven, de vriezer ontdooien en het tuinhuisje of de zolder/kelder opruimen.

Dus hier deel twee van onze 10 taken voor op je voorjaarsschoonmaak checklist.

6. Kies voor zachtere kleuren in je interieur

Om het lenteseizoen te omarmen, laat je het grijs en donkere van de winter achter je en laat je de zon binnen met een palet van vrolijke tinten. Als je je kamer een nieuwe verflaag geeft, voelt alles meteen helderder en frisser aan, zoals de lenteochtenden zelf. Als het decoreren van een hele kamer niet op je voorjaarsschoonmaak checklist staat, is het introduceren van kleur door middel van zachte accessoires, zoals vloerkleden of kussens, uiteraard ook een optie. Pastelkleuren zijn ideaal voor interieurs en creëren een fris lentegevoel. Van zachtgroen tot zachtgeel, ze passen goed bij veel andere kleuren in huis en zijn een geweldige manier om een onopvallende kamer te boosten.

tulpen

7. Fleur een schone ruimte op met bloemen

De lente gaat niet alleen over de voorjaarsschoonmaak, het is ook de kans om je huis een nieuwe look en energie te geven. Een soort lente make-over. Het is het seizoen van groei, verse bloemen en groen. Trek vazen uit de kast als voorbereiding op meer verse bloemen in huis. Magnolia's, tulpen of orchideeën, het maakt niet uit. Hoe kleurrijker, hoe beter. Bloemen in huis halen staat symbool voor alles wat buiten tot leven komt. Je kunt ook een lentekrans kopen of er zelf een maken om jouw favoriete bloemen erin te verwerken. Juist nadat je een ruimte helemaal schoongemaakt hebt en de frisse schoonmaakgeuren nog sluimeren, is een bos bloemen enorm positief prikkelend.

8. Creëer sfeer met lentegeuren

Stemmingsverhogende lentegeuren helpen je uit de winterslaap te komen. Klassieke lentegeuren zijn onder meer citroen, bergamot en mandarijn, terwijl bloemige geuren zoals iris, jasmijn en roos ook de wintergeesten doen verdwijnen. Het wordt steeds langer licht, maar desondanks kun je in het voorjaar toch een gezellige sfeer creëren met de flikkerende vlam van een geurkaars, of gebruik een diffuser. Geur is een belangrijk ‘beloner’ van en na de voorjaarsschoonmaak, dus sla dit zeker niet over om optimaal te genieten van je gedane werk en de lente.

schuur

9. Organiseer het schuurtje

Nu we meer tijd buiten gaan doorbrengen is het belangrijk om onze schuren zo in te richten dat we overal weer goed bij kunnen en er weer genoeg opbergruimte is. Het gebruik van rekken, haken en planken om de ruimte te ordenen en optimaal te benutten, is een goede manier om te beginnen. We raden aan om items in categorieën te groeperen en secties te labelen, zodat je weet waar alles wordt bewaard. Zo voorkom je dat je de schuur telkens ondersteboven draait als je wat tuinonderhoud wilt doen.

10. Maak je tuin klaar voor entertainment

Hoewel het misschien nog te koud is om buiten te dineren, is de voorjaarsschoonmaak het ideale moment om je tuin wat liefde te geven. Zodat je voorbereid bent wanneer de temperatuur oploopt en het buitenleven kan beginnen! Reinig je tegels of terras met een hogedrukspuit, maai het gras en vervang versleten tuinmeubelen. Koop nieuwe kussenhoezen of sierkussens voor de loungeset. Als je de ruimte hebt, denk dan eens aan het creëren van zones in je tuin. Idealiter heb je een speciale ruimte om te ontspannen (investeer in tuinmeubels als ligstoelen, een tuinbank en een hangstoel) en een ruimte om te dineren (kies bistrosets voor compacte ruimtes). Voeg tot slot nog wat decoratieve elementen toe om je buitenruimte te verfraaien. Van een tuinspiegel tot lantaarns en buitenkleden. Jouw tuin is in een mum van tijd klaar voor julliezelf en gasten.

Als je al onze taken en tips voor de voorjaarsschoonmaak checklist volgt, zul je niet alleen genieten van een frisse woning en tuin, maar ook van de mentale boost die gepaard gaat met de komst van de lente. Dit is bij uitstek de tijd om positiviteit in je leven te brengen en dat begint met het opruimen en opfleuren van de ruimtes waarin je leeft.