Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

17 November 2021

Gemiddeld slapen we zo'n 26 jaar van ons leven, dus is het belangrijk om gedurende die tijd een comfortabel bed te hebben. De laatste tien jaar zijn boxsprings enorm populair geworden en die populariteit blijft maar groeien. Ze staan synoniem voor comfort en luxe en je vindt ze om die reden terug in de meeste hotels. Maar wat onderscheidt een boxspring van een gewoon bed en waar moet je op letten als je er één koopt? In dit artikel helpen wij jou die keuze maken.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is feitelijk een ondersteuning voor jouw matras. Dit bestaat uit een houten frame gevuld met veren (of een metalen rooster) en is omwikkeld met stof. Het zit direct onder het matras. Wij verkopen geen losse onderdelen, maar omplete boxspringsets, dus inclusief matras en eventueel een topper.

De boxspring dient een paar doelen: ● Onderliggende ondersteuning voor het matras bieden ● Het matras op een comfortabelere hoogte brengen ● Het matras beschermen door impact te absorberen ● De luchtstroom verbeteren, wat helpt om het matras koeler te houden

Luxe boxspring

Wat zijn de voordelen van een boxspring ten opzichte van een gewoon bed? ● De instaphoogte is vaak hoger dan bij een gewoon bed ● Het frame is steviger en heeft een luxe uitstraling ● Het hoofdbord is meestal versierd en biedt ideale steun bij bijvoorbeeld lezen ● Je kunt eenvoudig van een 1-persoons boxspring een 2-persoons boxspring maken

Uit welke boxsprings kun je kiezen?

Standaard boxspring (1- of 2-persoons)

De standaard boxsprings zijn voorzien van een frame, een los matras, een hoofdbord en eventueel ook nog een topper. Ze zijn verkrijgbaar in een 1- of 2-persoons uitvoeringen en komen vaak met een instaphoogte van 51 tot 68 cm. Extra grote maten zoals 220x220 of 220x240 cm staan bekend als een kingsize bed (hoewel in Nederland ook kleinere maten al zo genoemd worden).

Hieronder zie je de gangbare maten:

1-persoons boxspring 90 x 200 cm 90 x 210 cm 1-persoons boxspring

2-persoons boxspring 140 x 200 cm 140 x 210 cm 160 x 200 cm 160 x 210 cm 180 x 200 cm 180 x 210 cm

Elektrisch verstelbare boxspring

Een zeer luxe variant van de boxspring is de elektrisch verstelbare boxspring. Dankzij een elektrische motor kunnen het hoofd- en voeteinde afzonderlijk van elkaar worden versteld, voor beide helften van het bed. Zo kun jij lekker een boekje lezen voor het slapengaan, terwijl je partner met de voetjes omhoog heerlijk gaat slapen. De elektrische boxspring is ook ideaal voor mensen die om medische redenen moeilijk uit bed kunnen opstaan, of als je ziek of bijvoorbeeld zwanger bent en (meer) aan je bed gebonden bent.

Boxsprings met extra opbergruimte

Deze boxsprings hebben een onderstel dat je kunt gebruiken als extra opbergruimte. Ze worden geleverd met verschillende capaciteiten. De boxspring met extra opbergruimte is ideaal voor mensen met kleinere slaapkamers en voor bijvoorbeeld studenten. Boxspring met opbergruimte

Boxspring kopen: waar moet ik op letten?

De maat Het spreekt voor zich, maar meet altijd goed voor je een boxspring koopt. Houd er rekening mee dat de meeste boxsprings vanwege het hoofdbord breder zijn dan het matras. Lange mensen zullen ook prettiger slapen in een boxspring die minimaal 210 cm lang is.

Het matras Vaak worden boxsprings geleverd inclusief matras en kun je kiezen tussen zachte, medium of stevige matrassen. Ieder van ons heeft zo zijn of haar voorkeur, maar het beste is om je matras uit te kiezen op basis van je gewicht en slaaphouding.

De instaphoogte Er zit een wezenlijk verschil tussen een instaphoogte van 51 of 68 cm. Over het algemeen zal een langer persoon (1.85m +) eerder voor de maximale hoogte gaan dan iemand die kleiner is. Test in de showroom welke hoogte het beste bij jou past.

Extra topper matras Topper of topdekmatras Een topdekmatras (ook wel topper genoemd) is een los matras van tussen de 4 en 10 cm dat je bovenop je reguliere matras legt. Het beschermt je huidige matras en zorgt voor wat extra comfort bij het slapen. Ook kan het een oplossing bieden voor wanneer je twee losse matrassen hebt. Zo dek je gemakkelijk de naad tussen de boxsprings af.

Een boxspring geeft dus beduidend meer ondersteuning dan een traditionele lattenbodem en heeft de uitstraling van een luxe hotelbed. Welke boxspring bij jou past, hangt af van wat je voorkeuren zijn. Ben je een student met beperkte ruimte? Dan is een eenpersoons boxspring met extra opbergruimte ideaal. Ben je slecht ter been en op zoek naar een extra steuntje in de rug? In dat geval biedt een elektrische boxspring uitkomst. Kijk op onze website rond en gebruik deze informatie om de juiste keuze voor jou te maken. Vergeet niet dat je altijd welkom bent in één van onze showrooms, want testen kan nooit kwaad!