Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Hoe kies je een vloerkleed?

18 January 2022

Een vloerkleed kan een kamer maken of breken. Een goede keuze brengt alles bij elkaar. In een woonruimte helpt een vloerkleed om zones te definiëren en meubilair samen te binden. Het brengt warmte in alle gebieden die er koud uitzien en/of aanvoelen; tegels bijvoorbeeld, of hardhout. Het kiezen van het juiste vloerkleed voor je ruimte kan echter wel een uitdaging zijn. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de beste tips.

Bepaal de juiste maat

Het meest voorkomende probleem dat mensen maken bij het kopen van een vloerkleed is het kiezen voor een verkeerde maat. Je moet precies weten welke maat vloerkleed je nodig hebt voordat je naar de winkel gaat, fysiek of online. De beste manier om dit te doen, is door een meetlint en plakband te pakken en de grootte van het vloerkleed op de vloer in jouw woning in kaart te brengen.

Poten op het vloerkleed of juist niet?

Idealiter staan al jouw meubelpoten op het vloerkleed, maar in ieder geval moeten de twee voorpoten van het meubel op het vloerkleed staan, zoals de voorpoten van jouw bank of de twee poten aan het voeteneinde van jouw bed. De uitzondering hier is onder een eettafel waar je het vloerkleed groot genoeg moet hebben om op de poten van je eetkamerstoel te passen, zelfs als ze van de tafel zijn getrokken. Anders creëer je namelijk struikelgevaar. poten op vloerkleed

Denk na over het materiaal dat je kiest

Voordat je verstrikt raakt in het uiterlijk van jouw vloerkleed, is het essentieel om te overwegen welk materiaal voor jouw geschikt is. Alle materialen hebben verschillende voor- en nadelen. We zetten de meest voorkomende keuzes voor je op een rijtje:

● Wol is het meest gebruikte materiaal voor vloerkleden, omdat het duurzaam en zacht is en van nature ook beter bestand is tegen morsen. ● Katoen kan ook een geweldige optie zijn die vaak wordt gebruikt om platgeweven vloerkleden te maken. Het is over het algemeen een beetje betaalbaarder en slijtvaster. ● Jute vloerkleden staan bekend om hun duurzaamheid en de natuurlijke aardse sfeer die ze in een ruimte brengen. Als het tijd is om schoon te maken, kun je deze kleden gewoon naar buiten nemen en wassen met een tuinslang. Jute kleden zijn ideaal voor ruimtes met veel loopverkeer. ● Synthetische vloerkleden zijn ook ongelooflijk populair omdat ze er vaak net zo uitzien als natuurlijke vloerkleden, maar veel gemakkelijker schoon te maken zijn en vaak minder duur zijn. Het is echter belangrijk om deze in het echt te voelen om ervoor te zorgen dat het materiaal luxueus en comfortabel aanvoelt. ● Naast materiaal moet je ook nadenken over de poolhoogte. Een vloerkleed moet praktisch zijn, dus als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt, is een hoogpolig vloerkleed waarschijnlijk niet ideaal.

De juiste vorm voor de juiste ruimte

Hoewel het een probleem is dat vaak over het hoofd wordt gezien, kan de vorm van je vloerkleed het algehele uiterlijk van je kamer maken of breken. Kies de verkeerde vorm van het vloerkleed voor de ruimte waarin je ze wilt leggen en je krijgt meteen een bizar gevoel dat er iets niet klopt. Alsof er iets niet op zijn plaats is.

rond vloerkleedRonde vloerkleden zijn ideaal voor kleinere ruimtes en ruimtes die je een meer speelse, gezellige en grillige noot wilt toevoegen. Het zijn geweldige opties als je een kleine ruimte groter wilt laten lijken en mooi wilt laten passen in ronde kamers. Combineer een rond vloerkleed met meubels of lampen met dezelfde vorm. ● Vierkante vloerkleden worden het best gebruikt in vierkante kamers en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met tafels met dezelfde vorm of een ander vierkant vloerkleed. ● Ten slotte is een rechthoekig vloerkleed de meest traditionele vloerkleedvorm die prachtig past bij ruimtes met grote open vloeren, zoals woonkamers, kantoren en zithoeken. Ze kunnen ook de rol spelen van keukentapijt of gangmat.

Vind een stijl die bij je huis past

Het leukste gedeelte van de zoektocht is het kiezen voor een bepaalde stijl. De drie belangrijkste factoren zijn patroon, weefsel en kleur: vloerkleed patroon en kleur ● Wanneer het op het patroon aankomt, is de algemene regel om ofwel groots uit te pakken op je muren of op de vloer. Als je een vloerkleed met een sterk patroon wilt, kun je het beste voor kunstwerken en behang kiezen die minder opvallend zijn. ● Je kunt ook kiezen voor prachtige weefsels, in plaats van een gewaagd patroon. Dit is over het algemeen neutraler en het stelt je toch in staat om het uiterlijk van de ruimte te veranderen. ● Qua kleur moet je praktisch zijn, een licht crème vloerkleed met bijvoorbeeld een zwartharige hond zal je gek maken. Middelkleurige vloerkleden zijn het gemakkelijkst schoon te houden. De tint moet sowieso bij de ruimte passen. Zoek naar een vloerkleed dat contrasteert met de vloer en meubels, maar toch past bij het algehele kleurenpalet. vloerkleedkleur en huisdier

We hopen dat deze gids je een grote stap dichter bij het aanschaffen van een vloerkleed brengt. Als je alle punten afgaat en duidelijk is wat je nodig hebt, kun je op onze website een geweldige collectie aan kwalitatieve vloerkleden vinden. Ze zijn verkrijgbaar in alle vormen, maten en prijscategorieën. Onthoud één ding: een vloerkleed plaatsen in jouw woning hoeft niet ingewikkeld te zijn, zolang je onze richtlijnen volgt.