Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Wat heb je nodig voor een home gym?

04 March 2022

Laten we eerlijk zijn, de kosten van een sportschoollidmaatschap kunnen soms veel hoger zijn dan de werkelijke waarde. En met de opkomst van online workouts van je favoriete studio's en trainers, is het gemakkelijker en goedkoper dan ooit om uithoudingsvermogen en kracht op te bouwen vanuit het comfort van je eigen huis. Dus als je niet genoeg haalt uit je abonnement en je toch wilt blijven sporten, is een home gym de beste oplossing voor jou. Hieronder vind je een aantal tips die je helpen bij het creëren van een home gym.

Kies de juiste plek

Voordat je kunt beginnen met het slingeren van kettlebells en het uitvoeren van burpees, moet je beslissen waar je je home gym wilt opzetten. Je moet op zijn minst voldoende ruimte hebben voor een yogamat, wat alle ruimte is die je nodig hebt om te strekken en core oefeningen te doen. Vandaaruit hangt de exacte plek voor je thuisgymnastiek af van hoeveel ruimte je hebt en de trainingen die je wilt volbrengen. Een HIIT-workout heeft misschien meer ruimte en een stevig (maar niet te hard) oppervlak nodig om op te springen, terwijl een yoga- of Pilates-workout iets meer ruimte nodig heeft dan enkel een yogamat. Een zwaar krachtregime met alle toeters en bellen vereist waarschijnlijk een hele eigen kamer. Wanneer je een kleine woning hebt, kun je een ongebruikte hoek van je woon- of slaapkamer gebruiken voor je sportsessies. Een buitenruimte zoals een tuin of groot terras is ook goed, wanneer de weersomstandigheden dat tenminste toelaten. En als je een logeerkamer, een leeg kantoor of een lege garage hebt, dan heb je de jackpot in handen.

Low-budget cardiotraining

springtouw Als je weinig ruimte en geld hebt, bespaar dan het geld dat je zou uitgeven aan een omvangrijke loopband voor je vakantiefonds en pak in plaats daarvan een springtouw voor cardio. Om de intensiteit op te voeren, gebruik je een verzwaard springtouw. Let wel op je schoeisel, zodat niet je knieën de grootste impact absorberen. Heb je het geld er wel voor (over)? Koop dan een loopband, een hometrainer of een roeiapparaat. Alle drie bieden ze je een ideale cardioworkout.

Budgettair thuis fitnessen

Je hebt geen grote apparaten nodig om van je home gym een effectieve plek te maken om te sporten. Sommige van de beste trainingsattributen voor thuis zijn eigenlijk vrij klein en goedkoop, zeker als je bewust gaat koopjesjagen via goede acties en aanbiedingen (dit kan wel wat meer geduld vereisen). Denk aan een fitness rope, bokszak en gewichten.

Letterlijke en figuurlijke kracht van je lichaam

En je hebt geen gigantische kabelmachines nodig om aan krachttraining te doen. Investeer in plaats daarvan in een enkele kettlebell, een hele set dumbbells en/of een set weerstandsbanden, die je dezelfde spierversteviging geven zonder de omvangrijke opslagproblemen. Onderschat ook zeker niet de kracht van trainen met je lichaamsgewicht, ook wel bekend als calisthenics. Kost niets, maar is ontzettend effectief. calisthenics

Denk aan een goed herstel

Of je nu #TeamKracht of #TeamCardio bent, herstelapparatuur is essentieel voor je home gym. Foamrollers zijn een uitstekende keuze, omdat ze zo veelzijdig zijn: je kunt ze gebruiken om spieren te 'kneden', je core te versterken of als steun voor yogahoudingen. Onderzoek toont zelfs aan dat het regelmatig uitrollen van je spieren met een schuimroller kan helpen spiervermoeidheid en spierpijn te verminderen, het herstel helpt versnellen en de algehele spierprestaties helpt verbeteren. Apparatuur die masseert en/of de bloedcirculatie stimuleert, is ook effectief en welkom.

Rome is niet in een dag gebouwd

Onthoud dat je niet alles voor je home gym in één keer hoeft te kopen. Begin met een paar belangrijke stukken en bouw vanaf daar geleidelijk op. Je kunt nog meer geld besparen door een aantal items op je verlanglijstje te zetten voor aankomende feestdagen of je verjaardag, te winkelen bij tweedehands sportwinkels of dingen via sites als Marktplaats op de kop te tikken. pexels-julia-larson-6113586

En dan nu het makkelijke gedeelte: je home gym gebruiken. Nodig die vriend uit die al eens aan krachttraining wilde doen, vraag je partner om een gezamenlijke workout te doen, of ga gewoon op de loopband of pak die gewichten voor een geestverruimende solo-workout. Net als bij een echte sportschool heb je er pas echt voordeel van wanneer je er regelmatig gebruik van maakt.