Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Waarom kamerplanten in huis zo belangrijk zijn

05 November 2021

Bij het decoreren van onze woningen denken de meesten van ons aan leuke woonaccessoires, zoals fotolijsten, wandrekjes en schilderijen, maar vergeet ook zeker niet de impact van kamerplanten. Niet alleen zorgen planten voor de nodige sfeer in huis, ze brengen nog veel meer voordelen met zich mee. In dit artikel krijg je een overzicht van de belangrijkste pluspunten.

Makkelijker ademen

Zoals je weet ademen mensen zuurstof in en geven ze koolstofdioxide af. Wanneer planten fotosynthese ondergaan, nemen ze juist koolstofdioxide op en geven ze zuurstof af. Planten en mensen zijn dus gemaakt voor elkaar. Dit betekent dat er een verhoging van het zuurstofgehalte is in huis, als er planten in staan. Beter ademen met kamerplanten

Schone en gezuiverde lucht

Het toevoegen van planten aan de woning helpt schadelijke gassen verminderen. NASA zegt dat kamerplanten 87% van de gifstoffen uit de lucht kunnen verwijderen. Deze omvatten gassen zoals: formaldehyde uit sigarettenrook, vloerkleden, boodschappentassen en vinyl, benzeen en trichloorethyleen die worden aangetroffen in kunstmatige vezels, oplosmiddelen, gootstenen en verf. Er zijn ook specifieke luchtzuiverende planten.

Betere gezondheidstoestand

Studies tonen aan dat de aanwezigheid van planten je hartslag en bloeddruk kan verlagen. Daarnaast hebben ze een positieve invloed op je wanneer je last hebt van hoofdpijn, vermoeidheid, keelpijn, verkoudheid, hoesten en griepachtige symptomen. Kamerplanten bij griep

Stressverminderend

Kamerplanten zorgen ervoor dat we ons op ons gemak voelen en dragen bij aan een algeheel gevoel van positiviteit. Hierdoor neemt de spierspanning in ons lichaam af en hebben we over het algemeen minder last van stress.

Meer focus en creativiteit

Studies tonen aan dat wanneer planten in een binnenruimte worden geplaatst (of dit nu een thuiskantoor, klaslokaal of op werkplekken is), er een toename van productiviteit is. Dit komt doordat planten helpen je beter te concentreren. Daarnaast heeft de kleur groen een positieve weerslag op creativiteit. Multitasken

Verhoging van luchtvochtigheid

Planten geven vochtdamp af als onderdeel van het proces van fotosynthese. Hierdoor verhogen ze de luchtvochtigheid. Planten geven ongeveer 97% van het water dat ze opnemen, af. Als je de luchtvochtigheid in een kamer wil verhogen, kun je meer planten toevoegen en ze bij elkaar zetten.

Minder last van ruis

Een minder bekend voordeel van planten is dat ze geluidsoverlast verminderen. Dit gebeurt voornamelijk omdat de stengels, bladeren, takken en hout geluid absorberen. Een goed voorbeeld van dat planten geluid verminderen, is het gebruik van hagen op het erf bij woningen waar voertuigen passeren.

Een warmere look

Als we het hebben over binnenruimtes, zorgt het toevoegen van planten voor een contrast met harde oppervlakken. Daarom plaatsten interieurontwerpers planten in de buurt van bakstenen muren of scherpe hoeken. Dit creëert een warmere en zachtere look in huis, wat weer bijdraagt aan een positieve sfeer. Plant in hoek

Verbeterde esthetiek

Planten zorgen hoe dan ook voor een aantrekkelijk aanzicht. Wees ook creatief bij het kiezen van planten. Neem kleine en grote. Zorg er ook voor dat je de juiste maten van de planten gebruikt voor bepaalde ruimtes, zoals een hoge plant op een hoek en een kleine als middelpunt.

Een woning zonder planten is dus een weggegooide kans. Want zeg nu zelf: met één zet kun je zorgen voor een gezondere leefomgeving waarin je meer focus en creativiteit hebt, terwijl je tegelijkertijd geniet van meer sfeer en warmte in huis. Maar waar vind je die planten, inclusief alle benodigde informatie én verzorgingstips? Op onze website natuurlijk! Kijk rond en kies de planten die het beste bij jou en jouw woning passen. Geniet voortaan van (een vleugje) groen in je leven!