Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Welke stof bij een gevoelige huid?

14 January 2022

Er zijn verschillende soorten stoffen die in beddengoed, zoals lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen en plaids worden gebruikt en het kan voor de koper een beetje ontmoedigend zijn om te beslissen welk type het beste bij jouw persoonlijke behoeften past. Kosten kunnen vaak de beslissende factor zijn wanneer nieuw beddengoed nodig is, maar wij raden aan om ook eens te kijken naar welke stof het beste bij jouw huid past. In dit artikel zetten wij de belangrijkste stoffen voor je op een rijtje.

Zijde Zijde is van nature hypoallergeen, waardoor het de perfecte keuze is voor iemand met allergieën of een gevoelige huid. Zijden beddengoed is veelzijdig en heeft het voordeel dat het koel is in de zomer en warm in de winter. De afgewerkte stof is ongelooflijk zacht en licht, waardoor zijde het perfecte materiaal is voor bijvoorbeeld je dekbedovertrek.

(Egyptisch) katoen Er zijn veel soorten katoen verkrijgbaar op de markt. De beste en daarom ook duurste is puur Egyptisch katoen dat oorspronkelijk alleen in beperkte gebieden van Egypte werd verbouwd, maar nu vanwege de grote vraag commercieel wordt verbouwd. Katoen is net als zijde een natuurlijk product, waardoor het een uitstekende keuze is voor de gevoelige huid. Doordat het ademt en ventileert, raakt je huid niet snel geïrriteerd. Verder is het veerkrachtig, duurzaam en geeft het warmte en zachtheid.

skin care Satijn Satijnen lakens houden geen vocht vast zoals goedkopere stoffen dat wel doen. Dit betekent dat jouw huidverzorgingsproducten op jou blijven zitten en niet op je lakens. Daarnaast zijn satijnen lakens over het algemeen zachter voor de huid. Ze zijn niet alleen vochtvrij, maar trekken ook minder stofdeeltjes, huisstofmijt en andere ongewenste elementen aan. Slapen op satijn en vooral je hoofd neerleggen op een satijnen kussensloop, betekent schonere lucht inademen.

Flanel Flanellen lakens zijn eigenlijk ook gemaakt van katoenvezels, maar deze zijn fijn geborsteld om minuscule vezels los te trekken. Flanellen lakens voelen erg warm aan, maar zijn over het algemeen ruw en kunnen voor irritaties zorgen bij mensen met een gevoelige huid. Maar weet je dat er ook flanel met soft touch is, zoals deze hoeslakens? Huid via spiegel

Microvezel Lakens gemaakt van microvezels zijn meestal betaalbaar en zacht, maar de keerzijde van microvezel is dat de stof maar weinig ademt. Verre van ideaal voor mensen die veel transpireren. Synthetisch beddengoed wordt dan ook niet geadviseerd als je een gevoelige huid hebt.

Polyester Polyester is een stof die vaak wordt gebruikt voor het maken van beddengoed. Het is gemaakt van chemische polymeren in combinatie met andere elementen en wordt daarom niet aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid. Het eindproduct kan namelijk ruw aanvoelen op de huid.

Heb jij last van allergieën of een gevoelige huid? Kies dan voor een materiaalsoort die aansluit op jouw persoonlijke behoeften. Vergeet niet dat je een derde van je dag slaapt, dus mooie, comfortabele, niet-irriterende lakens kunnen een enorm verschil maken in de kwaliteit van je slaap. Wat weer van invloed kan zijn op alle andere delen van je leven. Wat ons betreft zijn er drie toppers: zijde, Egyptisch katoen en satijn. Kijk op onze site, filter op materiaalkeuze en vindt de lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen die bij jouw huidtype passen.