Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Calla ' Zantedeschia'

Calla ' Zantedeschia'

2 - 3 werkdagen

Opvallende schoonheid met een klassieke uitstraling!

54,99

31,99

In winkelwagen

Informatie Calla ' Zantedeschia'

Je kent de Calla misschien ook onder de naam Zantedeschia. Deze klassieke schoonheid is een tuinplant zoals een kunstwerk. Tussen de zachte, groene, soms gespikkelde bladeren komen stelen omhoog met aan het einde schitterend gestylede schutbladeren. De plant staat bekend om haar gekleurde kelken in het crème, roze, paars, oranje of zelfs bijna zwart!

Standplaats
De plant houdt van halfschaduw. In de volle zon maakt de Calla meer blad aan en wat minder gekleurde kelken. Daarom het advies om de Calla in de halfschaduw te zetten.

Water geven
Een à twee keer per week water geven zou de zantedeschia tevreden mee moeten zijn, hou het echter in de gaten. Is de aarde helemaal droog? Geef dan wat extra.

Snoeien
Om de plant mooi en gezond te houden knip je bruine bladeren weg. Uitgebloeide bloemen liever niet afknippen, maar met stengel en al uit de plant trekken.

Herkomst & informatie
Deze uitgesproken en klassieke plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wordt ook wel ‘bekerplant’ genoemd. Volgens een mythe dronken Griekse goden namelijk uit de kelken van de bloemen.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: mooie sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

 

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Bloeiende tuinplant
Potmaat 14 cm
Hoogte plant 35 - 45 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte 1x per week
Giftig Ja
Snoeien n.v.t
Bloeiperiode april - oktober
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling