Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Chinese Waaierpalm | Trachycarpus Fortunei - 21 cm

Chinese Waaierpalm | Trachycarpus Fortunei - 21 cm

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Over een tropische eyecatcher gesproken: zo mag u de Trachycarpus Fortunei palmboom, ook wel Chinese Waaierpalm genoemd, gerust omschrijven.

29,99

15,99

In winkelwagen

Informatie Chinese Waaierpalm | Trachycarpus Fortunei - 21 cm

Dat de Trachycarpus Fortunei bij Nederlanders in de smaak valt, heeft niet alleen te maken met het exotische uiterlijk maar ook met het feit dat de palmboom het prima doet in het Nederlandse klimaat. Het gaat hier immers om een winterharde palmboom die (met een beetje verzorging) onze vorstperiodes goed kan doorstaan

Standplaats
Palmen houden het liefst van een beschutte plaats in de zon, halfschaduw. Te veel warmte gecombineerd met felle zonneschijn kan namelijk tot verbranding van bepaalde delen en uitdroging van de gehele palm leiden.

Palmen in potten en kuipen hebben het natuurlijk moeilijker dan hun soortgenoten in vrije stand. In het vrije veld zakt overtollig regenwater bijvoorbeeld ongehinderd weg naar de ondergrond. De bodem blijft zo gelijkmatig vochtig en de palm staat met de wortels niet in een plas water; in potten en kuipen is dat heel anders. U moet dus maatregelen treffen om problemen te voorkomen. Het gebruiken van potten met gaten eronder in is hierbij erg belangrijk.

Water geven
Stagnerende waterafvoer of teveel water is altijd schadelijk voor de wortels: er ontstaat zuurstofgebrek, de wortels verstikken en rotten vervolgens weg. Gebrek aan water uit zich in het slap hangen van de bladeren, in bladval of in het geel worden van het blad.

Bij het bewateren van uw boom kunt u het beste een subtropische regenbui na bootsen. Dit betekent eens in de 3 dagen rijkelijk water geven. Het liefst regenwater, want de kalk in het kraanwater tast de wortels van de palm aan. Bij droog weer hebben ze vrijwel iedere dag water nodig.

Snoeien
Snoeien van een palmboom, is eigenlijk alleen nodig wanneer het blad helemaal bruin, geel of lelijk is. Zoals bij de meeste palmbomen is het voorjaar het ideale snoeiseizoen van de Trachycarpus Fortunei. U kunt het beste de bladeren verwijderen tot aan een hoogte van maximaal 10 centimeter van de stam. Snoei nooit een Trachycarpus Fortunei helemaal terug tot op de stam.

De herfst- of winterperiode zijn de slechtste periodes om te snoeien. Tijdens deze harde maanden bieden de aanwezige bladeren extra bescherming voor de palmboom.

Tijdens de winter
Als de buitentemperatuur of de gevoelstemperatuur onder de -15 graden Celsius duikt, dan is het tijd om actie te ondernemen. U kunt verschillende maatregelen nemen om de palmboom de nodige bescherming te bieden. Dit zijn de acties die u zelf kunt ondernemen:

- Bind de bladeren samen en breng isolatie aan rond de groeipunten;
- Span een vliesdekhoes om de boom heen;

Over een tropische eyecatcher gesproken: zo mag u de Trachycarpus Fortunei palmboom, ook wel Chinese Waaierpalm genoemd, gerust omschrijven. Deze palmboom is oorspronkelijk afkomstig uit het Verre Oosten (in het bijzonder uit China en Japan) en is bezig met een veroveringstocht die nu ook onze landsgrenzen heeft bereikt.

Wie kiest voor een Trachycarpus Fortunei, kiest voor een palmboom die winterhard is en er mooi uitziet. Een typisch kenmerk van dit type palmboom is de vezelige bast die ruw aanvoelt en exotisch overkomt. De boom heeft een solitaire stam die tussen de 6 en 10 meter hoog kan worden. Er bestaan zelfs soorten die de 12 meter halen. De palmboom is voorzien van grote waaiervormige bladeren met een donkergroene kleur, waardoor uw tuin al snel doet denken aan het sprookje van Duizend-en-een-nacht. De Trachycarpus Fortunei doet het bovendien prima in het Nederlandse klimaat. Het is opgewassen tegen temperaturen tot maar liefst -15 graden Celsius.

Trachycarpus Fortunei zijn duurzame waaierpalmen. Er is geen palm taaier dan de Trachycarpus Fortunei palmboom. Het zijn tevens langzaamgroeiende palmen.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Pampasgras | Cortaderia Selloana - Roze
Potmaat 21 cm
Hoogte plant 65 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, zon
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Veel, 2x per week
Giftig Nee
Snoeien Maart
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling