Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Citroenboom | Citrus Limoen

Citroenboom | Citrus Limoen

1 reviews

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

De Citroenboom is een ideale terrasplant!

19,99

9,99

In winkelwagen

Informatie Citroenboom | Citrus Limoen

De citroenboom is met stip de leukste een vrolijkste plant om op het terras of het balkon te hebben staan. Een heerlijk verfrissend glas water maak je voortaan nóg lekkerder met je eigen citroenen!

Standplaats
Zet de citroenboom op een warme, zonnige plaats. Bij volledig volle zon in het voorjaar en de zomer is het echter verstandig om de boom na een tijdje in de schaduw te zetten, anders kan het blad verbranden. 

Plant de citroenboom in voedingsrijke, vochtige bodem en in een ruime pot. In de winter kan de plant geen temperaturen onder de 0°C verdragen, dus zet de plant binnen op een koele/onverwarmde en lichte plek óf zorg voor bescherming in de vorm van tempex of noppenfolie in de pot en vliesdoek en warmtekabel/lichtslang om de plant zelf.

Bloeiperiode
De Citroenboom bloeit het hele jaar, de hoofdbloei vindt plaats in het voorjaar. Dan groeien er gelijktijdig bloemen en vruchten in diverse stadia aan dezelfde plant.

Herkomst & Product informatie
De Citroenbomen komen oorspronkelijk uit Zuid-India, het noorden van Birma en China. Citroenen zijn geïmporteerd in Europa, in de tijd van het oude Rome.

De bloesem van de Citroenboom is wit en geeft een intens zoete geur af. De citroen (Citrus limon) is de gele citrusvrucht van de citroenboom. De zure smaak wordt veroorzaakt wordt door het aanwezige citroenzuur dat ook in veel andere citrusvruchten voorkomt. De citroen bevat veel vitamine C.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Onze klanten aan het woord

Citroenplant

Sharda

2 citroen planten besteld en 2 citroenen planten ontvangen met citroenen eraan, ben super blij mee....

29-06-2022

S

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Citroenboom | Citrus Limoen
Potmaat 12 cm
Hoogte plant 25 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Veel, 2x per week
Giftig Nee
Snoeien Maart, april
Bloeiperiode Maart, april, mei
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling

Beoordelingen(1)

Citroenplant

Sharda

2 citroen planten besteld en 2 citroenen planten ontvangen met citroenen eraan, ben super blij mee. Alleen moesten ze per plant apart met papier wikkelen. heel veel bladeren zijn kapot gegaan.

29-06-2022

S