Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Dwerghortensia 'Hydrangea Macrophylla Little'

Dwerghortensia 'Hydrangea Macrophylla Little'

2 - 3 werkdagen

Deze speciale Little XS hortensia of ook wel dwerghortensia genoemd, zijn heel erg in trek, omdat ze een stuk compacter zijn dan de gemiddelde hortensia

47,99

22,99

In winkelwagen

Informatie Dwerghortensia 'Hydrangea Macrophylla Little'

De Hydrangea Macrophylla stamt oorspronkelijk uit Japan. De eerste exemplaren van dit soort werden in de 18e eeuw Europa ingevoerd. In Europa werd de hortensia warm onthaald vanwege zijn vermogen spontaan van kleur te veranderen waardoor men dacht dat deze plant magisch was. Dit grote raadsel werd opgelost toen ontdekt werd dat de verkleuring van de bloemen aan de zuurgraad van de grond te danken is.

Zeer geschikt voor je tuin of balkon
Deze speciale Little XS hortensia of ook wel dwerghortensia genoemd, zijn heel erg in trek, omdat ze een stuk compacter zijn dan de gemiddelde hortensia, de volwassen hoogte is namelijk slechts 60cm. Door het kleine formaat zijn ze heel erg geschikt voor iedere tuin en ideaal in een pot op terras of balkon.

Verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren
Alle Little XS Hortensia’s bloeien op tweejarig hout; vormen in het najaar knoppen, die in het volgende jaar zullen uitgroeien en bloemen vormen die bloeien van juni tot september. De Hydrangea Little XS® is verkrijgbaar in 4 kleuren: paars, rose, wit én blauw.

Bloemkleur
Er worden veel sprookjes verteld over de kleur van hortensia’s. Roestige spijkers en koperen munten hebben geen effect. Of een bloem roze of blauw kleurt, heeft te maken met de zuurtegraad van de grond in combinatie met de aanwezigheid van oplosbare aluminiumdeeltjes. Is je grond zuur genoeg en zijn de aluminiumdeeltjes aanwezig, dan kleuren de bloemen blauw. Voldoet de grond niet aan die eisen dan kleuren de bloemen roze. Dit principe geldt ook voor deze Little Hortensia’s.

Grond kun je aanzuren met potgrond of rhododendrongrond. Gebruik liever geen tuinturf of turfmolm. Aluminiumdeeltjes geef je in de vorm van kali-aluin. Strooi dat in augustus of september onder de planten die je blauw of paars wilt laten bloeien.

Verzorging
De Hydrangea macrophylla 'Little XS' vraagt redelijk veel water dus een plaats in de halfschaduw of schaduw heeft daarom de voorkeur. Geef bij veel zon of droogte extra water. Hortensia’s kunnen niet tegen felle middagzon; er ontstaat dan namelijk bladverbranding.

Nu is het moment om te planten
De in pot gekweekte Little XS Hortensia’s kunnen het hele jaar geplant worden. Lente, zomer of herfst zijn de beste periodes om ze te planten. Meng bij het planten wat potgrond of tuinplantengrond door het plantgat. Maak het plantgat altijd wat groter dan de pot en geef na het planten voldoende water.

Snoeien
Omdat de Little Hortensia’s zo mooi compact groeien en klein blijven is snoeien vrijwel niet nodig. Snoei eventueel wat dode takjes weg en verwijder in de lente de uitgebloeide bloemen en je bent klaar. Eenvoudiger kan bijna niet.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml. 

  • Afwijkende garantie en retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
  • Levering op maat; een goede reis in een rechtopstaande verzendverpakking
  • Knettervers bij je op de stoep; verzending direct vanuit de kweker
  • Verzending naar de waddeneilanden is helaas niet mogelijk
  • De hoogte van de plant is gemeten inclusief de kwekerspot
  • De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Tuinplanten
Soort plant Hortensia
Potmaat 17 cm
Hoogte plant 25 - 35 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Veel, > 1 keer per week
Giftig Nee, niet eetbaar
Snoeien Eind van de winter
Bloeiperiode juni - september
Winterhard Ja, tot -5
Schrijf een beoordeling