Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Engelenvleugels | Caladium Lemon Blush

Engelenvleugels | Caladium Lemon Blush

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

De Caladium Lemon Blush is een indrukwekkende en kleurrijke kamerplant met prachtige opvallende nerven en een groene bladrand.

34,99

19,99

In winkelwagen

Informatie Engelenvleugels | Caladium Lemon Blush

Caladiums groeien van nature in de tropische oerwouden van Brazilië en in het Amazonegebied. Ze groeien hier vooral langs de rivieren en kreken. Er zijn een aantal verschillende soorten, waaronder zelfs eetbare! De Caladium bicolor is wel de bekendste en is alleen voor decoratief gebruik.

Standplaats
Een Caladium heeft nogal wat wensen, hij staat namelijk graag warm, niet te licht en vochtig. Tropisch dus! Om in je huis een fijn plekje voor hem te creëren zorg je dat het nooit kouder als 20 graden is, zorg je voor een hoge luchtvochtigheid (liefst boven de 60%) en zet je hem op een schaduwrijke plek. In de zon zullen zijn flinterdunne bladeren gaan verbranden.
Zet hem ook nooit in de buurt van een verwarming. Merk je dat de bladeren steeds donkerder van kleur worden, zet hem dan iets lichter.

Water geven
Caladiums houden niet van droge grond, maar te vochtig is ook niet goed want dan kan de knol gaan rotten. Het beste is een paar keer per week een scheutje water geven. Geef in de lente en zomer ook maandelijks plantenvoeding.
Sproeien vinden ze ook heerlijk, maar sproei niet rechtstreeks op de bladeren, maar meer erboven en eromheen. Toch last van bruine blaadjes of randjes? Je geeft dan of te veel of te weinig water.

Snoeien
Caladiums zijn knolgewassen en groeien daarom een beetje anders dan we van de meeste kamerplanten gewend zijn, in de winter sterven ze namelijk af. De plant kan dan helemaal in de slaapstand gaan. Knip de bladeren pas af als ze helemaal dor zijn! Energie uit de bladeren stroomt namelijk terug naar de knol en zorgt ervoor dat je in het voorjaar een grotere en sterke plant krijgt!

In de volksmond worden ze ook wel Olifantsoren genoemd of Engelenvleugels (Angel Wings). De naam Caladium is waarschijnlijk afgeleid van het Maleisische woord keladi, wat plant met eetbare knol betekent.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Engelenvleugels | Caladium Lemon Blush
Potmaat 17 cm
Hoogte plant 40 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, veel licht
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Veel, 2x per week
Giftig Ja
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?