Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

XL Europese Dwergpalm | Chamaerops Humilis

XL Europese Dwergpalm | Chamaerops Humilis

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

Wil jij ook een tropische tuin, dan mag deze palm absoluut niet ontbreken.

39,99

19,99

In winkelwagen

Informatie XL Europese Dwergpalm | Chamaerops Humilis

De Chamaerops Humilis is een makkelijke plant. Het is een typische waaierpalm die compact opgroeit als een bossige struik. De Chamaerops humilis palmboom kan een uiterste hoogte van 8 meter halen, maar meestal blijft het bij 1 a 2 meter. Ook als kamerplant is deze Chamaerops zeer geschikt, zet hem dan op een zonnige plek voor het raam. 

Standplaats
Waar moet ik de Europese Dwergpalm neerzetten? Deze palmen wensen veel zonlicht. Staat de Chamaerops binnen als kamerplant, zorg dan voor minimaal vijf uur direct zonlicht. Wanneer de palm te ver van het raam staat, zal de groei stagneren. Omdat oud blad vroeg of laat afsterft, is voldoende groei noodzakelijk om de palm mooi te houden.

Wanneer de Chamaerops Humilis naar buiten wordt verplaatst, waarbij de palm voorheen binnen wat verder van het raam stond, is het noodzakelijk hem geleidelijk aan direct zonlicht te laten wennen. Wanneer de palm zonder gewenning in direct zonlicht komt te staan kan het blad verbranden. Maar geen zorgen, de palm zal snel nieuw blad aanmaken dat prima bestand is tegen direct zonlicht.

Water geven
De Chamaerops Humilis mag niet in de droge grond staan. Geef regelmatig water als de palm buiten in een kuip staat, vooral bij warme dagen.
Binnen is het belangrijk dat de wortels niet in het water staan, omdat binnenbakken veelal geen drainage gaten hebben en overtollig water zodoende blijft staan. Geef, wanneer de plant binnen staat, geregeld kleine hoeveelheden water. Geef de plant bijvoorbeeld eens per vijf dagen water in de zomer en eens per 10 dagen in de winter.

Herkomst & Product informatie
De Chamaerops Humilis, of de Europese Dwergpalm is de enige palmsoort die van oorsprong uit Europa komt. Deze palm groeit vooral rondom het Middellandse zee gebied. Deze palm kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, dit komt doordat de palm goed vorst kan verdragen. Ook wordt de Chamaerops niet erg groot in vergelijking tot andere palmen. De Nederlandse bijnaam is daarom ook: Europese Dwergpalm of Dwergwaaierpalm.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Europese Dwergpalm | Chamaerops Humilis
Potmaat 24 cm
Hoogte plant 85 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Regelmatig, 1x per week
Giftig Nee
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling