Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Europese Dwergpalm - Chamaerops Humilis

Europese Dwergpalm - Chamaerops Humilis

2 - 3 werkdagen

Chamaerops Humilis zorgt voor een echte jungle-vibe in jouw tuin!

64,99

42,99

In winkelwagen

Informatie Europese Dwergpalm - Chamaerops Humilis

Wil jij een tropisch of exotische sfeer creëren in je tuin? Dan mag deze palm absoluut niet ontbreken! De Europese Dwergpalm zorgt voor de echte jungle-vibes. 

Standplaats
Deze palm is zeer geliefd vanwege zijn winterhardheid en verdraagzaamheid van direct zonlicht. Zorg er wel voor dat je de plant voldoende water geeft. De plant kan namelijk slecht tegen een droge grond. Ook als kamerplant is deze Europese Dwergpalm zeer geschikt, zet hem dan op een zonnige plek voor het raam.

Water geven
De Chamaerops Humilis mag niet in de droge grond staan. Geef regelmatig water als de palm buiten in een kuip staat, vooral bij warme dagen. Binnen is het belangrijk dat de wortels niet in het water staan, omdat binnenbakken vaak geen drainage gaten hebben en overtollig water zo blijft staan. Geef, wanneer de plant binnen staat, geregeld kleine hoeveelheden water. Geef de plant bijvoorbeeld eens per vijf dagen water in de zomer en eens per 10 dagen in de winter.

Snoeien en bloei
Hoe kan je de Europese Dwergpalm het best snoeien? Vrij simpel, doordat de Chamaerops Humilis niet zo groot kan worden is het eigenlijk niet nodig. Let op! De stam kan je niet snoeien, hierdoor zal de plant namelijk niet meer uitlopen en afsterven. Wel kan je lelijke bladeren verwijderen van de palm. Knip deze dicht bij de stam af, maar pas hierbij op voor de stekels. Vooral de onderste bladeren worden op den duur minder mooi. Dit is een natuurlijk proces, waar helaas weinig aan te doen is. Het is dan ook raadzaam om deze oude bladeren te verwijderen

Herkomst & informatie
De Chamaerops Humilis, of de Europese Dwergpalm is de enige palmsoort die van oorsprong uit Europa komt. Deze palm groeit vooral rondom het Middellandse zee gebied. Deze palm kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, dit komt doordat de palm goed vorst kan verdragen. Ook wordt de Chamaerops niet erg groot in vergelijking tot andere palmen. De Nederlandse bijnaam is daarom ook: Europese Dwergpalm of Dwergwaaierpalm

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Optioneel: mooie sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen. 

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Dwergpalm
Potmaat 19 cm
Hoogte plant 65 - 70 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Volle zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Giftig Nee
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode Groenblijvend
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling