Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.8
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Kamerhortensia

Kamerhortensia

2 - 4 werkdagen

Deze Kamerhortensia is van zeer hoogwaardige kwaliteit. Met maar liefst 7 tot 9 bloemschermen steelt deze hortensia zeker de show.

49,99

37,99

In winkelwagen

Informatie Kamerhortensia

De hortensia, werd als woonplant al in 1784 in Japan ontdekt door de Zweedse botanicus Carl Thunberg. In Europa werd de hortensia warm onthaald vanwege zijn vermogen spontaan van kleur te veranderen waardoor men dacht dat deze plant magisch was. Dit grote raadsel werd opgelost toen ontdekt werd dat de verkleuring van de bloemen aan de zuurgraad van de grond te danken is. De hortensia is een ideale plant om creatief mee te variëren. Maak bijvoorbeeld eens een vrolijke bloemenzee met drie hortensia’s in roze, wit en blauw op tafel. Bovendien heb je lekker lang plezier van je creatie, want deze bloeier gaat wekenlang mee.

Zeer geschikt voor binnen
De hortensia is een zeer populaire plant voor thuis, maar ook als cadeau. Niet alleen in de tuin of op het terras, maar ook binnenshuis is het een echte blikvanger. Door de enorme bollen met kleine bloemetjes valt de plant direct op. Op de eetkamertafel, in de keuken of de slaapkamer; de hortensia zorgt voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk! Hoewel we in de tuin nog tot de zomermaanden moeten wachten, is de hortensia binnenshuis al volop in bloei.

Kwaliteit voorop
Deze selectie hortensia's zijn duurzaam gekweekt, zodat mens en natuur er optimaal van kan genieten. Kwaliteit staat voorop dus zijn alleen de beste soorten gekozen uit tientallen varianten! Deze hortensia's hebben wel 7 tot 9 bloemschermen. Je haalt met deze pracht een stukje natuur in huis van de allerbeste hortensia kweker van Nederland. Dit alles zodat je langdurig kunt genieten van de kamer hortensia. Knip uitgebloeide bloemen af. Je kunt ze goed bewaren, hortensia’s zijn namelijk ook prachtig als droogbloem!

Een tweede leven
Is de hortensia uitgebloeid? Geef de woonplant een tweede leven in je tuin of balkon. Zodra de hortensia in huis is uitgebloeid, knip je de uitgebloeide bloemen eraf. Als het niet vriest, kan hij naar buiten. Plant hem op een lichte plek in de tuin of doe hem in een flinke pot en geef de eerste weken veel water. Zo zit er vaak nog een mooi tweede leven buiten in! Hortensia’s die eenmaal in de tuin zijn geplant kunnen van kleur veranderen door de zuurgraad van de grond. Bij planten in zure grond kleuren de bloemen het volgende jaar blauw, en in grond met een hogere pH-waarde kleuren de bloemen roze.

Verzorging
We raden aan de Hortensia regelmatig water te geven. Je kan het beste tweemaal per week een kleine hoeveelheid water geven. Het is van belang dat de grond, waar de in Hortensia staat, altijd lichtvochtig blijft. Let erop dat er geen laagje water aan de onderkant van de pot blijft staan. Dit laagje water zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij de wortels kan komen, hierdoor kan wortelrot ontstaan. Als de bladeren beginnen te hangen, is dit een teken dat de Hortensia water verlangt. Geef de plant, in dit geval, weer water. Na de watergift zullen de bladeren niet meer hangen. Zorg er wel voor dat dit niet te vaak gebeurt.

Standplaats
Waar kan je de Hortensia binnen het beste neerzetten? De Hortensia staat het liefst op een zonnige plek, of een plek met halfschaduw zonder direct zonlicht. Direct zonlicht zal namelijk leiden tot bruine randen op de bloemen en bladeren. Plaats de plant, in dit geval, verder van het raam.
De hortensia komt het beste tot haar recht bij een temperatuur tussen 13°C en 20°C., geen plekje boven de verwarming dus! 

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml. 

  • Afwijkende garantie en retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
  • Levering op maat; een goede reis in een rechtopstaande verzendverpakking
  • Knettervers bij je op de stoep; verzending direct vanuit de kweker
  • Verzending naar de waddeneilanden is helaas niet mogelijk
  • De hoogte van de plant is gemeten inclusief de kwekerspot
  • De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Bloeiende kamerplanten
Soort plant Hortensia
Potmaat 14 cm
Hoogte plant 35 - 45 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Veel, > 1 keer per week
Giftig Ja
Snoeien
Bloeiperiode Bloeiduur 3 maanden
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling