Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Kandelaarsplant 'Cactus Euphorbia Frankiana'

Kandelaarsplant 'Cactus Euphorbia Frankiana'

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Deze kandelaarsplant is sierlijk eenvoudig. Er zijn niet veel cactussen met zo’n uniek uiterlijk.

24,99

14,99

In winkelwagen

Informatie Kandelaarsplant 'Cactus Euphorbia Frankiana'

De Euphorbia Cristata Frankiana is een mooie Euphorbia soort. De normale Euphorbia Lactea groeit in een rechtop met vele vertakkingen. De Euphorbia Cristata Frankiana doet dat niet. Deze variant groeit in een mooie kamvorm. De kamvorm groeit golvend en willekeurig bij elke plant hierdoor is geen plant hetzelfde.

Naast de ongekende, elegante vorm is de plant zeer onderhoudsvriendelijk. Ideaal dus voor mensen die niet vaak thuis zijn en toch een unieke plant met een prachtige uitstraling voor het raam willen hebben staan.

Standplaats
De Euphorbia Cristata houdt van een zonnige plaats en staat het liefste in de volle zon.

Water geven
Zoals de meeste cactussen is ook de kandelaarsplant een onderhoudsvriendelijke kamerplant. Laat de potgrond goed opdrogen voordat je hem weer water geeft. Tegen een periode van droogte kan hij prima. In de winter verbruikt hij minder water dan in de zomer.

Herkomst & informatie
De Euphorbia lactea is een succulente struik uit de wolfsmelkfamilie (Euphorbiaceae). De soort komt voor op het eiland Sri Lanka en is een recht omhoog groeiende struik die wel een hoogte van 5 meter kan bereiken in het wild.

De Euphorbia Cristata Frankiana heeft een mooie grijsgroene kleur. Deze groene kleur wordt afgewisseld door een wit-groen patroon op het plantenlichaam. Boven op de kammen van de Euphorbia Cristata Lactea is een lichtbruine rand zichtbaar. Hier groeien ook haar kleine ronde bladeren uit.

Deze Euphorbia Frankiana staan op een entstam. Doordat de cristaat zelf nauwelijks tot geen bladgroen korrels heeft, zorgt de entstam voor voldoende voedingsstoffen zodat jou Euphorbia Frankiana gewoon blijft groeien.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Cactus
Potmaat 12 cm
Hoogte plant 20 - 30 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Veel licht
Hoeveelheid zonlicht Zon
Waterbehoefte Weinig, 1x per 3 weken
Giftig Ja
Snoeien n.v.t.
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard n.v.t.
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?