Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Kuiflavendel 'Stoechas 'Anouk'

Kuiflavendel 'Stoechas 'Anouk'

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

Gratis verzending vanaf 75,-

Lavendel is een heerlijk zomerse bloeier die heerlijke geuren verspreid. Wil je vlinders naar je tuin lokken? Daar is deze Anouk dé tuinplant voor!

39,99

12,99

In winkelwagen

Informatie Kuiflavendel 'Stoechas 'Anouk'

Heerlijk geurende lavendel
Of je nu een tuin, terras of een balkon hebt, bloeiende planten maken je vrolijk. Daarbij kun je er eindeloos mee experimenteren en combineren. Ook voor lavendel geldt dit natuurlijk. Ze geven een mooi effect, zijn gemakkelijk in onderhoud en de bloemen ruiken ook nog eens heerlijk.

Standplaats
De lavendel staat graag in de zon. Hoe meer hij in de zon staat, hoe intensiever de kleur wordt. Lavendel wordt maximaal een halve meter hoog en is vooral in jonge toestand sterk behaard. Daarnaast wordt lavendel vaak in kruidentuinen aangeplant omdat de meeste kruiden er niet zo mooi uitzien.

Water geven
Naar de lavendel in de volle grond hoef je bijna niet om te kijken. Alleen bij aanhoudend extreem warm en droog weer wilt de lavendel graag wat extra water. Plaats je hem in een mooie sierpot op je terras of balkon geef heem dan af en toe water.

Snoei en bloei
Kuiflavendel ‘Anouk’ bloeit vroeger in het jaar dan de ‘gewone’ lavendel en bloeit bovendien langer door: van vroeg in het voorjaar tot laat in de zomer. De meest intense bloeitijd is mei-juli. Als je na die eerste langdurige bloei de oude bloemen eruit knipt, snoei de plant gerust tot de helft terug dan begint ‘Anouk’ opnieuw en krijg je zelfs bloemen tot oktober!

Herkomst & Informatie
De Lavandula stoechas Anouk® is gevonden in een natuurlijke selectie en is de beste stoechas variëteit die er is! Deze lavendel wordt ook wel kuiflavendel of vlinderlavendel genoemd vanwege de vorm van de bloemetjes. De plant heeft een houtachtig gewas en zijn bladeren zijn grijsgroen en fluweelzacht, lijnvormig en worden maximaal 4 cm lang. Binnen de stoechas-familie is de “Anouk®” het meest winterhard. Bij levering is de plant ca. 25 - 30 cm hoog (incl. kwekerspot).

Zomerse bloeier; trekt vlinders aan
Lavendel is een heerlijk zomerse bloeier. Natuurlijk wil je het seizoen zo lang mogelijk laten duren. Er is nu een nieuwe variatie, die echt heel lang in bloei staat, de Lavendula Stoechas Anouk met paarse pluimen, groene stelen en een heerlijke geur. Daarnaast bezoeken vlinders graag de kuiflavendel. Als je dus vlinders naar je tuin wilt lokken, is deze lavendel variëteit een echte aanrader.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Lavendelplant
Potmaat 12 cm
Hoogte plant 25 - 30 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Volle zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Veel, 1 keer per week
Giftig Nee
Snoeien Na de laatste nachtvorst
Bloeiperiode mei - oktober
Winterhard Ja, tot -5
Schrijf een beoordeling