Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Kwartjesplant | Aspidistra Elatior

Kwartjesplant | Aspidistra Elatior

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Kwartjesplant, Kloosterplant, Blarenplant of Slagersplant allemaal Nederlandse namen voor deze prachtige plant.

49,99

34,99

In winkelwagen

Informatie Kwartjesplant | Aspidistra Elatior

De Nederlandse namen van de Aspidistra zijn de Kwartjesplant, Kloosterplant, Blarenplant of Slagersplant. Deze laatste naam heeft de plant te danken aan het feit dat de Aspidistra goed gedijt met weinig licht en in koude temperaturen, zoals bijvoorbeeld in een slagerij.

Aspidistra kamerplanten zijn niet giftig. In Japan worden de bladeren gebruikt om voedsel in op te dienen, al worden de bladeren zelf niet gegeten.

Standplaats
De Aspidistra groeit van nature onder andere planten. Daarom gedijt de Aspidistra het best op een schaduwrijke standplaats. Maar de Aspidistra dient wel wat zonlicht te ontvangen, alleen kunstlicht is niet voldoende.

Een Aspidistra heeft niet snel last van verkleurende bladeren. Indien de bladeren lichter van kleur of zelfs geel worden, kan de kamerplant het beste een meter verder van het raam worden geplaatst. Mochten de bladeren van de Aspidistra bruine vlekken of bruine randen krijgen, is dit vaak een teken van teveel water. Verminder in dit geval direct de watergift.

Water geven
Aspidistra's stellen geen hoge eisen wat betreft het water geven. Deze kamerplanten hebben namelijk weinig problemen met een onregelmatige watergift, zolang de wortels maar niet in het water blijven staan. Daarom is het beter om bij twijfel te wachten met water geven. Meerdere dagen in droge grond overleeft de Aspidistra zonder problemen.
De Aspidistra blijft op zijn mooist indien de grond licht uitdroogt voordat de plant water krijgt.

Herkomst & informatie
De Aspidistra komt in het wild voor in de bergachtige streken van Japan en Taiwan, waar hij voornamelijk groeit als bodembedekker. Zijn naam komt van het Griekse 'Aspid', dat vrij te vertalen is naar 'schild'. Dat komt door de vorm van de kamerplant.

Een veilige reis rechtstreeks vanaf de kweker
Al onze planten worden regelrecht vanuit onze kwekers verzonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met veel zorgvuldigheid ingepakt. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend veilig op reis. 

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken cm. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Flamingoplant | Anthurium Jungle Bush
Potmaat 15 cm
Hoogte plant 60 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Schaduw, halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Weinig, 1x per 2 weken
Giftig Nee
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?