Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

L Paradijsvogelplant | Strelitzia Nicolai

L Paradijsvogelplant | Strelitzia Nicolai

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

Of je nu een tuin, terras of een balkon hebt, bloeiende planten maken je vrolijk. Daarbij kun je er eindeloos mee experimenteren en combineren.

44,99

29,99

In winkelwagen

Informatie L Paradijsvogelplant | Strelitzia Nicolai

Strelitzia Nicolai wordt in tegenstelling tot de paradijsvogelbloem Strelitzia reginae (met zijn exotische, oranje bloemen) niet voor zijn bloemen, maar juist voor zijn blad als kamerplant gebruikt. De Nicolai kán wel bloeien, maar in de huiskamer komt hij niet (zo snel) tot bloei. Zijn zeer decoratieve blad maakt dat echter helemaal goed.

Standplaats
Strelitzia Nicolai houdt van heel veel licht. Plaats hem daarom zo dicht mogelijk in de buurt van een raam. Als hij op een te donkere plek staat wordt hij op den duur lelijk en zal hij nog maar nauwelijks groeien.

Water geven
Hoeveel water de paradijsvogelplant nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid licht en warmte die hij krijgt. In de warme zomermaanden heeft hij vrij veel water nodig en in de koelere wintermaanden een stuk minder. Na een week tijd moet de grond steeds weer vrijwel opgedroogd zijn. Voel met uw vingers hoe nat de grond is en pas uw watergift daarop aan. Met zijn dikke wortels kan deze plant ook water opslaan, dus zorg ervoor dat hij nooit in een laag water komt te staan. Ten eerste heeft hij dit niet nodig en ten tweede is het ook schadelijk voor zijn wortels, die kunnen er uiteindelijk door gaan rotten.

Zoals hierboven beschreven zijn bruine bladranden een natuurlijk verschijnsel. Ontstaan er echter bruine vlekken op de bladeren zelf, dan is dat vaak een teken dat de plant teveel water krijgt. Verminder in dat geval de watergift en controleer of er geen laag water in de pot staat.

De Strelitzia Nicolai is afkomstig uit Zuid-Afrika en heeft mooie grote, vederachtige bladeren die je huis omtoveren in een ware jungle. In de vrije natuur wordt de plant tot wel 10 meter hoog.

De paradijsvogelplant is familie van de bananenplant en dat is duidelijk terug te zien aan het blad.
De Strelitzia Nicolai heeft mooie, donkergroene bladeren, die naarmate de plant ouder wordt steeds groter worden. Ook kunnen er dan karakteristieke scheuren in de bladeren ontstaan, voor een extra dramatisch effect. In de natuur is dit bedoeld zodat wind gemakkelijker door de plant heen kan en de bladeren niet afbreken als het een keer stevig waait. In de zomer is de Strelitzia Nicolai zeer geschikt om op het terras te plaatsen, waar ze voor een geweldige ambiance zal zorgen.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Kleinbloemige Bosrank | Clematis Armandii Apple Blossom
Potmaat 19 cm
Hoogte plant 75 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, licht
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Regelmatig, 1x per week
Giftig Ja
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling