Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Lepelplant 'Spathiphyllum'

Lepelplant 'Spathiphyllum'

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

Gratis verzending vanaf 75,-

Een iconische kamerplant door zijn lepelvormige bloemen!

29,99

12,99

In winkelwagen

Informatie Lepelplant 'Spathiphyllum'

Herkomst & product informatie
Spathiphyllum planten zijn geliefd vanwege hun bloemen. Deze witte bloemen lijken op een lepel, vandaar de Nederlandse naam ''Lepelplant''. Verder wordt de plant ook nog Peace Lily of Vredeslelie genoemd. De Spathiphyllum is van oorsprong afkomstig uit Colombia en Venezuela en behoort tot het soort Aracaea. In 1870 is de Spathiphyllum in Europa geïntroduceerd. De rechtopstaande witte bloemen zijn kenmerkend voor deze plant.

Nooit te veel water!
Het mooie van deze Spathiphyllum is dat de plant nooit te veel water kan krijgen. Deze kamerplanten groeien van oorsprong in de omgeving van de Amazone. Als deze rivier buiten zijn oevers treedt, kan de Spathiphyllum zelfs onderwater overleven.

Lepelplanten zijn geliefd vanwege hun witte bloemen. Alhoewel deze kamerplant continue in bloei kan staan, zal de bloeiperiode meestal zo'n twee maanden zijn. Drie maanden, na de vorige bloeiperiode, kunnen er weer nieuwe bloemen verschijnen.

Sterk Luchtzuiverend
De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, fitheid en ons welbevinden. Het gaat hierbij niet alleen over de buitenlucht, maar zeker ook over de lucht in ruimten waar we een groot deel van ons leven doorbrengen: de huiskamer, kantoor en op school.

De luchtkwaliteit in deze ruimten wordt bedorven door chemische stoffen die niet alleen worden afgegeven uit meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf, printers etc., maar ook door mensen zelf. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek door NASA en Fytagoras heeft aangetoond dat Air So Pure planten beter dan andere planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht reinigen.

Uit deze wetenschappelijk onderzoeken kwam naar voren dat de Air So Pure planten onder andere goed zijn voor het geheugen en het concentratievermogen bevorderen. Daarnaast helpt het tegen vermoeidheid en ben je productiever met planten om je heen.

Verzorging
De Lepelplant is een makkelijke, bloeiende kamerplant, die het goed doet op een standplaats met niet al te veel licht. De Lepelplant groeit in de jungle onder een dik bladerdek en ontvangt hierdoor niet veel licht. De Spathiphyllum kan hierdoor slecht tegen te veel direct zonlicht. Vermijd daarom de middagzon. Twee tot drie uur direct zonlicht is ruim voldoende. Te veel zonlicht zal leiden tot gele bladeren.

De Vredeslelie verbruikt redelijk veel water. Bij een watertekort geeft deze kamerplant dat aan door te gaan hangen. De plant zal na een flinke scheut water al snel weer overeind staan, maar zorg er voor dat dit niet te vaak voorkomt of te lang duurt.
Je kan deze plant het beste tweemaal per week water geven. Probeer de hoeveelheid zo aan te passen dat de grond net droog aan het worden is, voordat de plant opnieuw water krijgt.

Sierpot
Met gratis basic sierpot in de kleur wit, zwart of grijs. Wil je liever een wat luxe sierpot, kies dan voor 4 euro extra voor de sierpot leaf of dot.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Al onze planten worden regelrecht vanuit onze kwekers verzonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met veel zorgvuldigheid ingepakt. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend veilig op reis.

  • Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €7,99
  • Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
  • Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
  • Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 25 - 35 cm
  • De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Spathiphyllum
Potmaat 12 cm
Hoogte plant 25 - 35 cm
Luchtzuiverend Ja, Air So Pure
Standplaats Halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Gemiddeld
Waterbehoefte Veel, >1 keer per week
Giftig Nee
Snoeien Niet van toepassing
Bloeiperiode Niet van toepassing
Winterhard Niet van toepassing
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?