Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Lipstickplant 'Aeschynanthus 'Rasta'

Lipstickplant 'Aeschynanthus 'Rasta'

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

Gratis verzending vanaf 75,-

De dreadlock-achtige groeiwijze van deze lipstickplant is uniek en staat prachtig in elk interieur!

64,99

39,99

In winkelwagen

Informatie Lipstickplant 'Aeschynanthus 'Rasta'

De Aeschynanthus, oftewel Lipstickplant, is afkomstig uit Zuidoost-Azië. Hier wordt de plant als één van de mooiste hangplanten beschouwd. Haar naam betekent bloem der schaamte. Deze naam heeft de plant gekregen, omdat ze haar bloemen lang verborgen houdt, maar als ze dan eenmaal tevoorschijn komen, zijn het prachtige rode bloemen in de vorm van een lippenstift vandaar de bijnaam, lipstickplant!

Een prachtige hanger!
Het uiterlijk van deze Aeschynanthus wordt gekenmerkt door de dreadlock-achtige groeiwijze, vandaar zijn tweede naam 'Rasta'. De Aeschynanthus Rasta is erg makkelijk in onderhoud en een zeer makkelijke bloeier. Met name in de wintermaanden kan ze erg uitbundig bloeien. De Lipstickplant komt het beste tot zijn recht in een mooie plantenhanger, muurpot of hoge vaas. De ranken draperen zo prachtig over de rand, dat de pot nauwelijks nog te zien is door de grote volume van de plant. Worden de ranken te lang? Dan kun je deze eenvoudig en naar wens terug in model knippen.

Verzorging
De Aeschynanthus staat of hangt graag op een lichte plek, maar houdt niet van direct zonlicht. In de tropische gebieden groeit de plant onder grote bomen. Daar ziet hij veel licht, maar schijnt de zon bijna nooit direct op de plant. Als dit gebeurt kunnen zijn bladeren verschroeien. Houd de potgrond in de lente en zomer altijd vochtig, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Geef de plant in de winter een stuk minder water. De grond mag zelfs een beetje opdrogen voordat je weer water geeft.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml. 

  • Afwijkende garantie en retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
  • Levering op maat; een goede reis in een rechtopstaande verzendverpakking
  • Knettervers bij je op de stoep; verzending direct vanuit de kweker
  • Verzending naar de waddeneilanden is helaas niet mogelijk
  • De hoogte van de plant is gemeten inclusief de kwekerspot
  • De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Hangplanten
Soort plant Lipstickplant
Potmaat 15 cm
Hoogte plant 30 - 40 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Giftig Nee
Snoeien n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Winterhard n.v.t.
Schrijf een beoordeling