Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Mexicaanse Waaierpalm | Washingtonia Filifera

Mexicaanse Waaierpalm | Washingtonia Filifera

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

Of je nu een tuin, terras of een balkon hebt, bloeiende planten maken je vrolijk. Daarbij kun je er eindeloos mee experimenteren en combineren.

39,99

29,99

In winkelwagen

Informatie Mexicaanse Waaierpalm | Washingtonia Filifera

Over een tropische eyecatcher gesproken: zo mag u de Trachycarpus Fortunei palmboom, ook wel Mexicaanse Waaierpalm genoemd, gerust omschrijven.

Standplaats
De Washingtonia houdt van een zonnige standplaats. Dit kan zowel binnen als buiten. Als de plant binnen staat houdt hij ervan om voor een raam met veel zon te staan.

De Mexicaanse Waaierpalm, is een winterharde palm voor in de Nederlandse tuin, tot -7°C graden. Het is een winterharde palm, mits in de volle grond geplant en op een beschutte en zonnige plek. De bladeren eventueel inpakken met strenge vorst, het liefst met jutte. Wanneer de Washingtonia in een plantenbak staat, adviseren wij de palm vorstvrij te laten overwinteren.

Water geven
De Washingtonia heeft vaak dorst en mag dus vaak water krijgen. In de zomer mag dit 2x per week, in de winter 1x per week.

Snoeien
Een palm maakt bovenaan in de kern nieuw blad aan, waarna de onderste bladeren afsterven om ruimte te maken voor het nieuwe blad. Het oudere blad wat niet meer mooi is, kan je het beste bij de stam afknippen. Dit zal namelijk nooit meer herstellen en kost de plant alleen maar energie.

De stam kan je absoluut niet snoeien. Hierdoor zal de palm sterven.


De Washingtonia komt oorspronkelijk uit Mexico maar groeit ook in het (zuid)westen van de Verenigde Staten. De palm is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten: George Washington. De Washingtonia is een snelle groeier en kan tot wel 15 meter hoog worden. In Nederland wordt de Washingtonia ook wel de Mexicaanse Waaierpalm genoemd.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Mexicaanse Waaierpalm | Washingtonia Filifera
Potmaat 21 cm
Hoogte plant 85 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, zon
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Veel, 2x per week
Giftig Nee
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling