Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.8
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Olifantsoor - Alocasia Cucullata

Olifantsoor - Alocasia Cucullata

2 - 4 werkdagen

De bladeren van deze plant hebben de vorm van olifantenoren. Om die reden is hij ook bekend onder zijn Nederlandse naam Olifantsoor.

79,99

34,99

In winkelwagen

Informatie Olifantsoor - Alocasia Cucullata

De Alocasia Cucullata is in Nederland beter bekend als de Olifantsoor. Deze kamerplant behoor tot de Aronskelkfamilie waar er wel 79 soorten van bekend zijn. Oorspronkelijk komt hij uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, genietend van de zon. 

Fleur je huis op met het iconische blad!
De Olifantsoor staat bekend om zijn pijlvormige groene bladeren en compacte groei. Zijn bladeren hebben de vorm van olifantenoren, vandaar de leuke bijnaam. Deze plant is de perfecte tropische toevoeging aan je huis. Naast zijn prachtige bladeren heeft hij ook nog een andere functie, de plant is namelijk licht luchtzuiverend. Wanneer je nieuwe aanwinst bij je thuis afgeleverd wordt is deze 65 cm hoog, let op dit is wel inclusief het kwekerspotje. Wanneer je goed op je nieuwe Olifantsoor past kan deze wel 110 cm hoog worden! 

Verzorging
De Olifantsoor heeft wel wat aandacht nodig. Het is vooral belangrijk dat hij genoeg water krijg, bij voorkeur regelmatig een klein beetje. De kamerplant houdt namelijk van een vochtige grond. Let op: geef de kamerplant ook weer niet té veel water. Bij een teveel aan water zal er guttatie plaatsvinden, waarbij de plant het overtollig water zal 'uitzweten' met als gevolg dat er druppels op de bladeren te zien zullen zijn. Daarnaast houdt de Olifantsoor van lekker veel licht. Het liefst staat hij dan ook dicht bij het raam zodat er voldoende zonlicht opgevangen kan worden. Het is wel verstandig om hem zo nu en dan te draaien, de Olifantsoor groei namelijk naar het licht toe. 

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Al onze kamerplanten worden regelrecht vanuit onze kwekers verzonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond in je woonkamer terecht komen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met veel zorgvuldigheid ingepakt. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend veilig op reis.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type plant Groene kamerplanten
Soort plant Olifantsoor
Potmaat 19 cm
Hoogte plant 60 - 65 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Giftig Ja
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling