Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Olifantsoor Alocasia 'Red Secret'

Olifantsoor Alocasia 'Red Secret'

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Prachtige mysterieuze, glanzende en donkere bladeren in een koper tot donkerrode kleur. Een echt uniek exemplaar!

29,99

16,99

In winkelwagen

Informatie Olifantsoor Alocasia 'Red Secret'

Deze Alocasia Red Secret is een echte blikvanger door zijn mysterieuze, glanzende bladeren die koperkleurige tot donker rood kleuren. Zelfs de nerven vallen op, want deze zijn donker gekleurd. Zijn bladeren kunnen 40 tot 60 cm lang worden. Je komt deze Alocasia Red Secret weinig tegen omdat het een vrij onbekend Alocasia soort is.

Standplaats
Een Alocasia houdt van lekker veel licht. Zorg er dus voor dat de olifantsoor dicht bij een raam staat om genoeg zonlicht op te kunnen vangen. De Alocasia groeit naar het licht toe, dus wordt regelmatig draaien van de plant aangeraden. Als dat niet wordt gedaan zal de plant naar het licht groeien en waarschijnlijk scheef groeien.

Water geven
De Alocasia heeft wel een beetje aandacht nodig. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze kamerplant genoeg water krijgt. Geef de Alocasia regelmatig een klein beetje water. De plant heeft namelijk een vochtige grond nodig om goed te kunnen groeien. Let op: geef de kamerplant ook weer niet té veel water. Bij een teveel aan water zal er guttatie plaatsvinden, waarbij de plant het overtollig water zal 'uitzweten' met als gevolg dat er druppels op de bladeren te zien zullen zijn.

Herkomst & informatie
Oorspronkelijk komt de Alocasia Red Secret uit de tropen van Zuid Oost Azië. Alocasia soorten behoren tot de familie Araceae. De botanische voorouders van deze Alocasia komen van nature voor in de oerwouden van Zuidoost-Azië. Een echte urban jungle plant dus! Hier wordt de plant zelfs gebruikt in gerechten, waarbij de wortel wordt gekookt en opgegeten.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Olifantsoor Alocasia 'Red Secret'
Potmaat 12cm
Hoogte plant 40 - 50 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Lichte plaats, maar zonder direct zonlicht
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte 1x per week
Giftig Nee
Snoeien n.v.t.
Bloeiperiode Gehele jaar door donker rode-paarse bladeren
Winterhard n.v.t.
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?