Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Olijfboom op stam | Olea Europaea

Olijfboom op stam | Olea Europaea

1 reviews

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Vanwege de symboliek van olijfbomen (vrede, liefde en trouw) leent de olijfboom zich bij uitstek als geschenk.

14,99

9,99

In winkelwagen

Informatie Olijfboom op stam | Olea Europaea

Vanwege de symboliek van olijfbomen (vrede, liefde en trouw) leent de olijfboom zich bij uitstek als geschenk bij geboorte, huwelijk of andere gelegenheden. Ook als aandenken aan een dierbare overledene heeft een olijfboom een waardevolle betekenis.

Standplaats
De olijfboom kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, maar zorg altijd voor een lichte en zonnige plek! De olijfboom is een echte zonliefhebber. Zet hem dus altijd op een zonnige plek

Water geven
Het is erg belangrijk de boom niet te nat te maken; zet je de Olea Europaea in een pot, zorg dan dat deze aan de onderkant voorzien is van genoeg gaten om het overtollige water af te kunnen voeren.

Bloeiperiode
Van april tot juni hangen kleine witte bloesems in trossen aan de takken van de olijfboom. Deze bloesems verspreiden een zoete en aangename geur. 

Snoeien
Het beste is om de plant jaarlijks te snoeien, zodat het zijn compacte vorm behoud. Dit kun je het beste doen in het vroege voorjaar of in het najaar rond oktober.

Olijfbomen hebben zich circa zesduizend jaar geleden verspreid vanuit Armenië naar Palestina en vandaar naar de gebieden rond het oostelijk deel van de Middellandse Zee, zoals Syrië en Anatolië. Vanaf daar verspreidde de teelt van olijfbomen zich naar Griekenland, Italië, Noord-Afrika en andere mediterrane landen.

De vruchten (olijven) worden gebruikt voor de productie van oliën en voedingsmiddelen. De bladeren zijn altijd groen en worden om de drie jaar vernieuwd. De bladeren voelen leerachtig aan en doen door hun vorm en grootte denken aan wilgenbladeren. Ze zijn behaard aan de onderkant zilvergrijs van kleur. De vrucht van de olijfboom is een op een pruim lijkende steenvrucht met een dun vel en zeer olierijk vruchtvlees.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Onze klanten aan het woord

mr

Johan

slecht had een plantje van 40 tot 45 cm verwacht maar kreeg een lullig plantje van 10 cm

05-08-2022

J

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Olijfboom op stam | Olea Europaea
Potmaat 12 cm
Hoogte plant 25 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Veel, 2x per week
Giftig Nee
Snoeien Maart, april
Bloeiperiode Mei, juni
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling

Beoordelingen(1)

mr

Johan

slecht had een plantje van 40 tot 45 cm verwacht maar kreeg een lullig plantje van 10 cm

05-08-2022

J