Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Sansevieria 'Cylindrica Braided'

Sansevieria 'Cylindrica Braided'

1 reviews

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Deze luchtzuiverende topper vraagt niet veel, ideaal voor iemand die nog wel eens vergeet voor z'n planten te zorgen!

55,99

35,99

In winkelwagen

Informatie Sansevieria 'Cylindrica Braided'

Deze in elkaar gevlochten Sansevieria Cylindrica heeft bladeren die donkergroene en zilvergrijze kleurtonen heeft. Een sanseveria is een plant waarnaar je vrijwel niet hoeft om te kijken, maar veel van terug krijgt. Deze makkelijk te verzorgen kamerplant is namelijk zeer robuust. Een woestijnplant die in zijn dikke bladeren water opslaat, waardoor hij het helemaal niet erg vindt wanneer je hem een keer vergeet water te geven.

Standplaats
Waar kan je de Sansevieria het beste neerzetten? De Sansevieria stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Je kan de succulent op een zonnige plek neerzetten of juist op een plek verder van het raam. Wanneer de Sansevieria verder van het raam staat, zal de waterbehoefte minder worden en zal de plant minder snel groeien dan op een zonnige plek voor het raam. Op een zonnige plek zal het blad ook lichter van kleur worden. En op een plek wat verder van het raam wordt het blad juist donkerder. Daarom is het voor sommige soorten mooier, als ze net ietsjes verder van het raam staan, om hun donkere kleur te behouden.

Water geven
Sansevieria's verbruiken zeer weinig water. De ''enige'' manier om een Sansevieria dood te krijgen, is door de kamerplant te veel water te geven. Het is daarom beter om bij twijfel geen water te geven. Het is van belang dat alle aarde goed is opgedroogd, voordat de Sansevieria opnieuw water krijgt. Anders is er kans op wortelrot. De plant kan hier na verloop van tijd aan overlijden. In de winter kan de Sansevieria gerust 6 tot 8 weken zonder water. Gedurende de groeiperiode (lente/ zomer) is eens per 2 weken voldoende. Tijdens een hittegolf mag de Sansevieria wel een extra gietbeurt.

Herkomst & informatie
De Sansevieria groeit van oorsprong in Afrika. In Nederland staan deze kamerplanten beter bekend als Vrouwentongen en in België als Wijventongen. De Vrouwentong (Sansevieria) is lid van de Agavaceae familie en komt van oorsprong uit Afrika en Azië.

Sierpotten
Je hebt de keuze uit 3 verschillende kleuren sierpotten. De passende sierpotten zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is onderhoudsarm en blijft lang mooi. De basic kleuren zorgen ervoor dat ze gemakkelijk te combineren zijn bij werkelijk iedere woonstijl!

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Onze klanten aan het woord

Wat een gemak!!

GRE

Zeer tevreden en ze doen het goed

19-01-2022

G

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Sansevieria 'Cylindrica Braided'
Potmaat 12 cm
Hoogte plant 30 - 40 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw of zon
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Weinig
Giftig Ja
Snoeien n.v.t.
Bloeiperiode Gehele jaar door groene bladeren
Winterhard n.v.t.
Schrijf een beoordeling

Beoordelingen(1)

Wat een gemak!!

GRE

Zeer tevreden en ze doen het goed

19-01-2022

G

    Heb je dit al bekeken?