Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.8
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Set van 2 - Tuinbromelia Fascicularia 'Bicolor'

Set van 2 - Tuinbromelia Fascicularia 'Bicolor'

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

De opvallende, rozetvormige plant Tuinbromelia is een echte blikvanger in iedere tuin, balkon of terras!

36,99

22,99

In winkelwagen

Informatie Set van 2 - Tuinbromelia Fascicularia 'Bicolor'

Wanneer de Chileense tuinbromelia in bloei staat, transformeert hij tot een eye-catching plant met fel gekleurde bladeren. Deze plant zal nooit saai aanvoelen met zijn uitbundige, stevige bladeren.

Standplaats
Plaats de Tuinbromelia in de zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlaatbare, humusrijke, droge bodem. Dat vergroot de kans dat de plant het elke winter weer overleeft.

Water geven
Fascicularia heeft niet erg veel water nodig. De bodem moet goed lucht- en waterdoorlatend zijn, maar mag zeker niet te nat zijn. Geef hem 1 keer per week water.

Snoeien
Snoeien is niet nodig, verwijder zo nodig dode en lelijke bladeren.

Herkomst & informatie
Prachtig, winterhard en wintergroen, deze Chileense tuinbromelia vormt aantrekkelijke rozetten van stevige, puntige bladeren. De vrij harde, blauwgrijze bladeren zijn smal en hebben een soort haakjes aan de rand. De binnenste bladeren verkleuren gedurende zomer en in de herfst rood. In het hart van dat rode rozet vormen zich in augustus tot september roodblauwe bloemen; de bloei is vrij kort, maar de rode kleur van de bladeren blijft, ook in de winter. Fascicularia bicolor is zeker geen alledaagse plant. In een pot op het balkon of terras komt deze tuinplant ook erg mooi tot zijn recht.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Tuinbromelia Fascicularia 'Bicolor'
Potmaat 13 cm
Hoogte plant 10 - 15 cm
Luchtzuiverend
Standplaats Schaduw/Zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Gemiddeld, 1x per week
Giftig Ja
Snoeien
Bloeiperiode augustus - oktober
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling