Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Set van 4 - Pampasgras | Cortaderia Selloana Evita

Set van 4 - Pampasgras | Cortaderia Selloana Evita

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Cortaderia Selloana Evita of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan wel vijftien soorten voorkomen.

34,99

19,99

In winkelwagen

Informatie Set van 4 - Pampasgras | Cortaderia Selloana Evita

Dit pampasgras groeit ten opzicht van andere Cortaderia's mooi compact en hij geeft veel pluimen tijdens de bloeiperiode (augustus-september). In onze ogen is dit dan ook het beste soort. De bladeren zijn erg stevig en hangen mooi over. De Cortaderia is uitstekend te combineren met bodembedekkers en andere lage planten, maar ook als achtergrond in een grote border erg mooi. In de winter blijven de mooie pluimen gewoon staan, het is een bladhoudend en winterhard soort. Bij strenge vorst is afdekking wel af te raden. Ook kun je hem dan beter niet in te vochtige grond plaatsen. Daarom is een plek met goed doorlatende grond ideaal. In het vroege voorjaar kunt u dit soort in zijn geheel afknippen tot zo'n 30 centimeter boven de grond. Hierna zal de Evita weer als nieuw gaan groeien. Vergeet ook niet oude bladeren te verwijderen. Pas wel op voor scherpe bladranden! Het is aan te raden goede handschoenen te dragen.

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een grote vaas. Let op met afsnijden, de bladeren zijn scherp.

Standplaats
Plant Cortaderia Selloana op een open, warme en zonnige plek. Dit gras heeft veel warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet (goed) bloeit.

Water geven
Geef Cortaderia selloana de eerste weken na het planten voldoende water. Bouw daarna de vochtvoorziening af, omdat de wortels anders lui worden. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen. Als het erg droog is, geef de plant dan extra water.

Bloeiperiode
Dit type pampasgras bloeit van augustus tot en met november met langwerpige pluimen. De groeipiek is in september. Onder normale weersomstandigheden blijven de pluimen maandenlang mooi.

Snoeien
Je kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de grond. Bij strenge vorst kun je hem in de winter het best afdekken met een deken of bladeren.

Cortaderia Selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Oorspronkelijk groeit Cortaderia selloana op subtropische natuurlijke grasvlaktes: pampa’s en in de bergen in Zuid-Amerika.

De lange, smalle bladeren maken de sierlijke uitstraling van deze plant compleet. Cortaderia Selloana is bestand tegen vorst, zeewind en luchtvervuiling. En heeft geen last van ziektes en ongedierte. De plant is winterhard, maar heeft wel in zijn jonge jaren extra winterbescherming nodig, vooral tegen teveel aan regen en vocht. De kou zijn ze van nature gewoon, maar ze zijn niet gewend aan natte winters. Het siergras is in verschillende hoogtes en bloemkleuren te koop. De maximale hoogte is circa 200 centimeter.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Pampasgras | Cortaderia Selloana - Roze
Potmaat 9 cm
Hoogte plant 25 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, zon
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Weinig, 1x per 2 weken
Giftig Nee
Snoeien November
Bloeiperiode Augustus t/m november
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling