Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Set van 4 - Pampasgras | Cortaderia Selloana - Roze

Set van 4 - Pampasgras | Cortaderia Selloana - Roze

1 reviews

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

Cortaderia Selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan wel vijftien soorten voorkomen.

19,99

9,99

In winkelwagen

Informatie Set van 4 - Pampasgras | Cortaderia Selloana - Roze

Cortaderia Selloana is een grasachtige plant met een hoge decoratieve waarde. Die als solitair of in kleine groepen geplant kan worden. Het is een uitstekende keuze voor een siertuin, maar ook voor een onderhoudsarme tuin. Daarnaast is het een bodembedekker. Siergrassen gaan goed samen met andere planten. Een fraai effect creëer je door meerdere soorten siergrassen met elkaar te combineren. Pampasgras woekert niet, maar kenmerkt zich onder gunstige omstandigheden wel door een snelle groei. De pol breidt zich snel uit.

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een grote vaas. Let op met afsnijden, de bladeren zijn scherp.

Standplaats
Plant Cortaderia Selloana op een open, warme en zonnige plek. Dit gras heeft veel warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet (goed) bloeit.

Water geven
Geef Cortaderia selloana de eerste weken na het planten voldoende water. Bouw daarna de vochtvoorziening af, omdat de wortels anders lui worden. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen. Als het erg droog is, geef de plant dan extra water.

Bloeiperiode
Dit type pampasgras bloeit van augustus tot en met november met langwerpige pluimen. De groeipiek is in september. Onder normale weersomstandigheden blijven de pluimen maandenlang mooi.

Snoeien
Je kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de grond. Bij strenge vorst kun je hem in de winter het best afdekken met een deken of bladeren.

Cortaderia Selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Oorspronkelijk groeit Cortaderia selloana op subtropische natuurlijke grasvlaktes: pampa’s en in de bergen in Zuid-Amerika.

De lange, smalle bladeren maken de sierlijke uitstraling van deze plant compleet. Cortaderia Selloana is bestand tegen vorst, zeewind en luchtvervuiling. En heeft geen last van ziektes en ongedierte. De plant is winterhard, maar heeft wel in zijn jonge jaren extra winterbescherming nodig, vooral tegen teveel aan regen en vocht. De kou zijn ze van nature gewoon, maar ze zijn niet gewend aan natte winters. Het siergras is in verschillende hoogtes en bloemkleuren te koop. De maximale hoogte is circa 200 centimeter.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken. De hoogte is inclusief kweekpot.

Onze klanten aan het woord

Pampagras

Sigrid

Netjes verpakt ontvangen.

25-06-2022

S

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Pampasgras | Cortaderia Selloana - Roze
Potmaat 9 cm
Hoogte plant 25 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, zon
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Weinig, 1x per 2 weken
Giftig Nee
Snoeien November
Bloeiperiode Augustus t/m november
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling

Beoordelingen(1)

Pampagras

Sigrid

Netjes verpakt ontvangen.

25-06-2022

S