Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

Set van 6 - Alpenviooltje 'Cyclamen Persicum'

Set van 6 - Alpenviooltje 'Cyclamen Persicum'

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

Gratis verzending vanaf 99,-

Deze schattige Alpenviooltjes groeien uit tot een spectaculaire, bloemenzee waar je nog lang van zult genieten!

29,99

14,99

In winkelwagen

Informatie Set van 6 - Alpenviooltje 'Cyclamen Persicum'

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis, tuin, terras of balkon. Je kunt ze heel goed in een leuke pot of bak planten en op je terras of balkon neer zetten. Maar ook binnen in huis bloeien ze graag! Met een combinatie van wit, geel en paars, zijn de bloemen prima geschikt als decoratie. Daarnaast geven de bladeren van de bloem een mooi wit met groene marmeren effect. 

Standplaats
Plaats je cyclamen niet op een te warme of zonnige plek. Cyclamen zijn van oorsprong bosplantjes, oftewel ze staan normaal onder bomen of struiken die schaduw geven.

Water geven
In de zomer lust een cyclaam dagelijks wel een slokje water. In de winter hoef je iets minder vaak te geven. Zorg dat de aarde steeds een beetje vochtig is.

Herkomst & informatie
Cyclamen, Latijnse naam Cyclamen Persicum, zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Naast alpenviooltje worden Cyclamen ook wel ‘Varkensbrood’ genoemd. Varkens vinden het namelijk een leuke sport om de knollen op te graven. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië. Ze kenmerken zich door hun enorme levenslust, groei- en bloeikracht.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Cyclamen Persicum
Potmaat 9 cm
Hoogte plant 15 - 20 cm
Luchtzuiverend
Standplaats Schaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Veel, 2x per week
Giftig Ja
Snoeien
Bloeiperiode september - december
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?