Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

XL Blauw Bosbes Fruitplant 'Vaccinium'

Tasty Green

XL Blauw Bosbes Fruitplant 'Vaccinium'

Tasty Green

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

Gratis verzending vanaf 75,-

Fruit plukken in je eigen tuin of balkon en daarna smullen van de vruchten. Verser kan niet! 100% biologisch!

50,99

35,99

In winkelwagen

Informatie XL Blauw Bosbes Fruitplant 'Vaccinium'

‘Vaccinium corymbosum Brigitta Blue’ is een Amerikaanse blauwe bes, ook wel bosbes genoemd. De struik heeft dunne takken en kleine frisgroene bladeren. De vruchten zijn stevig, lichtblauw met een goede smaak. Ze zijn te plukken half juli tot half augustus. Vers zijn de blauwe bessen een week te bewaren en je kan ze ook invriezen. De blauwe bes bloeit in trossen en de bloem is witcrème tot roze van kleur. De bloei is in de eerste helft van mei. Deze plant is geheel zelfbestuivend en heeft bijna geen verzorging nodig. De bessen zijn niet heel erg aantrekkelijk voor vogels, maar soms kan het afdekken van de planten toch nodig zijn. 

Rijk aan voedingsstoffen
Bosbessen zijn rijk aan calcium, ijzer, magnesium, fosfor, zink en vitamine K, die allemaal helpen om de botten te versterken en de botstructuur te behouden. De bes bevat anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Een super gezonde bes dus!

100% Biologisch gekweekt
De fruitbomen zijn 100% biologisch gekweekt. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu. Daarnaast ben je gegarandeerd van vrucht en is de plant gemakkelijk te onderhouden.

Standplaats en verzorging
De plek waar je de blauwe bessen zet, is ook van belang. De fruitboom houdt er niet van om de hele dag in de volle zon te staan. Zoek dus een plekje in halfschaduw uit met een beetje zonlicht. De bessen worden gedeeltelijk door de zon blauw, maar ook gedeeltelijk door de warmte. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je bessen niet verkleuren als ze ook deels in de schaduw staan. De ‘Brigitta Blue’ is een soort die het goed doet op vrijwel alle grondsoorten.

Snoeien
De Amerikaanse bosbes is een sterke en makkelijke plant in de onderhoud en winterhard. Deze jonge plant hoeft niet of nauwelijks gesnoeid te worden. Haal als de plant wat ouder is, de dode en kruisende takken weg. Het doel is dat de struik meer zon en lucht krijgt, wat zorgt voor een betere oogst. Snoeien kan in het vroege voorjaar of eventueel na de oogst.

Hoogte en leveringsinformatie
De fruitplanten worden geleverd met een totaalhoogte van ca. 50 - 60 cm (gemeten inclusief de pot). Let op: t/m maart worden de planten kaal geleverd. Dit komt doordat ze in het najaar hun bladeren verliezen. Zodra het voorjaar intreedt zullen de eerste blaadjes tevoorschijn komen, waarna de bloesems snel volgen. Wat uniek is aan deze fruitplanten, is dat ze dit jaar al beginnen met vruchtvorming. Je hoeft dus niet jaren te wachten voordat de eerste vruchten aan de takken verschijnen. Zodra je de fruitplanten in de grond plaats zal het blad vanzelf gaan groeien en geniet jij deze zomer nog van heerlijk vers fruit van eigen bodem.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.


Specificaties

Type plant
Soort plant
Potmaat
Hoogte plant
Luchtzuiverend
Standplaats
Hoeveelheid zonlicht
Waterbehoefte
Giftig
Snoeien
Bloeiperiode
Winterhard
Schrijf een beoordeling