Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

XL Kentiapalm 'Howea Forsteriana'

XL Kentiapalm 'Howea Forsteriana'

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Omdat de Kentia zo sterk en gemakkelijk in onderhoud is, is deze zeer geliefd in kantoren en woonkamers. De koning onder de kamerpalmen.

94,99

59,99

In winkelwagen

Informatie XL Kentiapalm 'Howea Forsteriana'

Haal de tropen in huis met deze gave Kentiapalm. Een prachtige blikvanger en dé groene touch in elke ruimte. Om deze XL Kentiapalm kun je - letterlijk én figuurlijk - niet heen.

Standplaats
De Kentia staat op het Lord Howe eiland altijd onder het bladerdak van grotere bomen. Daardoor is hij gewend geraakt aan weinig zonlicht. Zet deze kamerplant dan ook niet in het directe zonlicht. Een lichte plek vindt hij wel fijn, maar het is ook een prima plant om op een redelijk donker plekje te zetten, in de halfschaduw of schaduw. Ten opzichte van andere palmen kan de Kentia dus relatief donker staan. Stagneert de groei of maakt de kamerplant weinig vers blad? Plaats de palm dan een meter dichter bij het raam. Worden de bladeren geel of wordt de plant lichter van kleur? Plaats de palm dan een meter verder van het raam.

Water geven
De waterbehoeftes van een Kentia zijn ook niet al te groot. Het is belangrijk om de grond continu vochtig te houden, aangezien ze dit ook gewend zijn in hun natuurlijke omgeving, maar niet zo nat dat er een laagje water onderin de pot staat.

Herkomst & informatie
De Howea Forsteriana, beter bekend als de Kentiapalm, groeit van oorsprong op een eiland ten oosten van Australië; Lord Howe eiland. Dit verklaart ook direct zijn naam: Howea. De Kentia is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea en is een van de sterkere palmen.

Sterk luchtzuiverend
Naast zijn unieke uitstraling is deze Kentiapalm ook nog eens heel goed in het zuiveren van de lucht om je heen. Dit geldt eigenlijk voor al zijn soortgenoten in de palmenfamilie. De Kentiapalmen neutraliseren schadelijke gassen en zetten Co2 om in zuurstof. Door de aanwezigheid van deze palm gaat de luchtvochtigheid omlaag en het woon-, werk- en leefplezier omhoog. En door te leven in gezonde lucht, worden we niet alleen een stuk fitter, maar ook nog eens een stuk productiever. Wat wil je nog meer?

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Mand Terima Kasih
Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch. De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan door op een duurzame en verantwoorde manier producten in Indonesië te produceren. Met de aankoop van deze Terima Kasih mand steunt u de lokale bevolking en geeft u de inwoners een duurzame toekomst.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Kentiapalm 'Howea Forsteriana'
Potmaat 21 cm
Hoogte plant 100 - 110 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, schaduw
Hoeveelheid zonlicht Schaduw
Waterbehoefte Gemiddeld, 1x per week
Giftig Nee, niet eetbaar
Snoeien n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Winterhard n.v.t.
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?