Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 8.4
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

XL kokospalm - Cocos Nucifera

XL kokospalm - Cocos Nucifera

2 - 3 werkdagen

Met de Cococs Nucifera haal je de tropen in jouw huis! Ook is hij luchtzuiverend en onderhoudsvriendelijk.

64,99

42,99

In winkelwagen

Informatie XL kokospalm - Cocos Nucifera

Met deze kokospalm haal je de tropische sfeer in jouw huis! Kokospalm staat bekend als de 'levensboom', omdat hij voorziet in talrijke levensbehoeften zoals; eten, olie, brandstof, hout en drinken. Ook is de kokospalm een van de oudste bomen ter wereld. Hij heeft de grootste bladeren en zaden op deze planeet en kan tot wel 100 jaar koksnoten produceren. Gaaf he! 

Standplaats
Net als andere palmen houdt de kokospalm van zonlicht, maar direct zonlicht kan zijn bladeren beschadigen. Let daarom in de zomer goed op dat hij niet in de volle zon staat. Zet hem bij voorkeur in de buurt van een zonnig raam, zodat hij wel kan genieten van het indirecte zonlicht, maar niet van het directe zonlicht. 

Water geven
Veel kamerplanten gaan dood doordat ze te veel water krijgen. Doe dit vooral niet bij de Kokospalm, hij kan namelijk erg slecht tegen te veel water. Geef gewoon weer wat water als je ziet dat de grond droog is geworden en controleer af en toe of er niet een laag water onder in de pot gaat staan. 

Snoei en bloei
 Op een begeven moment gaan de bladeren wat geler en bruiner worden je kan deze bladeren zelf eraf knippen bij de stam of ze vallen ervan zelf af. Het is belangrijk dat je de bladeren bij de stam afknipt, omdat er op dezelfde plek weer nieuwe bladeren komen. 

Herkomst & informatie
De officiële naam van deze palm is Cocos Nucifera, maar de meeste mensen houden het gewoon bij Kokospalm. Waar de Kokospalm oorspronkelijk vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er zijn fossielen van deze palmachtige gevonden in zowel India als Zuid-Amerika en aangezien kokosnoten drijvend de hele wereld over kunnen is het moeilijk te bepalen waar ze ooit vandaan zijn gekomen. Het is dan ook niet gek dat deze kokosplanten in zo'n beetje elk tropisch gebied te vinden zijn.

Optioneel:Mand Terima Kasih
Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch. De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan door op een duurzame en verantwoorde manier producten in Indonesië te produceren. Met de aankoop van deze Terima Kasih mand steunt u de lokale bevolking en geeft u de inwoners een duurzame toekomst. Zie website https://www.terima-kasih.nl/zeegras voor meer informatie.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

 

 

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Groene kamerplant
Potmaat 19 cm
Hoogte plant 100 - 120 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw
Hoeveelheid zonlicht Indirect zonlicht
Waterbehoefte Weinig. 2 keer per maand
Giftig Nee
Snoeien n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Winterhard n.v.t.
Schrijf een beoordeling