Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.0
Achteraf betalen mogelijk
Selecteer een categorie.

Aan het laden...

XXL Bananenplant | Musa 'Dwarf Cavendish'

XXL Bananenplant | Musa 'Dwarf Cavendish'

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

De "Bananenplant" ook wel "Sierbanaan" genoemd is een erg populaire en snelgroeiende kamerplant!

54,99

39,99

In winkelwagen

Informatie XXL Bananenplant | Musa 'Dwarf Cavendish'

De snel groeiende plant wordt gekenmerkt door de groene, ontrollende bladeren waarop een mooie blauwe waas en paars-rode vlekken zichtbaar zijn. Deze tropische plant is familie van de Musaceae en heeft het hele jaar een zeer vochtige lucht en een warme plaats met veel licht nodig.

Standplaats
Zet de Musa op een lichte of zonnige plaats. Tijdens de winter kun je de plant in de volle zon zetten, maar ’s zomers is het beter om de plant naar een lichte plek te verplaatsen (uit direct zonlicht). De hete middagzon kan namelijk leiden tot bladverbranding.

Water geven
De bananenplant bestaat voor 80% uit water, en heeft dan ook veel water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond constant vochtig is, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zo voorkom je ook dat er een laagje water onderin de pot ontstaat. Als de Musa te weinig water krijgt, zullen de bladeren slap gaan hangen. Gezien de tropische oorsprong heeft de bananenplant behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Dit houd je in stand door de plant regelmatig te besproeien met een plantenspuit.

Herkomst & informatie
Erg populair is de Musa Dwarf Cavendish, ook wel de “Sierbanaan” of “Bananenplant” genoemd. Van oorsprong komt de plant uit Zuidoost Azië en Australië, maar vandaag de dag wordt de bananenplant op vele tropische plaatsen gekweekt.

Een veilige reis rechtstreeks vanaf de kweker
Al onze planten worden regelrecht vanuit onze kwekers verzonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met veel zorgvuldigheid ingepakt. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op maat gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend veilig op reis. 

Let op! Elke plant is van nature anders van vorm, de hoogte kan enkele centimeters afwijken cm. De hoogte is inclusief kweekpot.

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Bananenplant | Musa 'Dwarf Cavendish'
Potmaat 24 cm
Hoogte plant 75 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte Veel, 2x per week
Giftig Nee
Snoeien Snoeien niet nodig
Bloeiperiode Geen bloemen
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling

Pssst... Wil jij de eerste review schrijven?

Schrijf zelf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?